Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Τα Άγια Θεοφάνια στην ελληνική κοινότητα Kitwe στην Ζάμπια

Orthodox Metropolis of Zambia and Malawi

Image may contain: 2 people, people standing and indoor

Image may contain: 2 people, people standing and indoor

Image may contain: 6 people, people sitting and indoor

Image may contain: 10 people, people smiling, people standing and indoor

Image may contain: one or more people, people standing and indoor

Image may contain: one or more people, sky, tree, outdoor and nature

Image may contain: one or more people, swimming, pool and outdoor

Image may contain: one or more people and indoor

Image may contain: 7 people, people smiling, people standing and indoor


"Τα Άγια Θεοφάνια στην ελληνική κοινότητα Kitwe , Αγιασμός των υδάτων ,κοπή βασιλόπιτας, εκδήλωση και Απολογισμός Πεπραγμένων κοινοτικού έργου
Με Εκκλησιαστική Λαμπρότητα και Πνευματική Ανάταση εορτάσθηκε στο Kitwe η Μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων. Επίκεντρο του λειτουργικού εορτασμού της περιφήμου εορτής ο Ιερός Ναός του Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου,όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Ιωάννης.
Στη θεία λειτουργία, την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού και τη ρίψη του Σταυρού παραβρέθηκε πλήθος πιστών.Ευθύς μετά την Αρχιερατική θεία Λειτουργία στον κατάμεστο απο τον πιστό λαό Ναό τελέσθηκε απο τον Σεβ. ο Μέγας Αγιασμός.
Μετά και απο το πέρας της τελετής αγιασμού των υδάτων , ο Μητροπολίτης κ.Ιωάννης και οι πιστοι μετέβησαν στην παρακείμενη αίθουσα εκδηλώσεων της κοινότητας .
Σε μια πολύ όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα με πολύ, χαρά και αισιοδοξία, η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία και την κοπή της βασιλόπιτας από τον Σεβασμιότατο κ.Ιωαννη .
Η πορεία της εκδήλωσης διανθίστηκε από μουσικές μελωδίες τραγούδια και θεατρικό δρώμενο που παρουσίασαν τα παιδιά υπό την επιμέλεια τη κυρίας Βικτώριας Κοντού υπεύθυνης του Τμήματος Εκπαιδεύσης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.
Στη συνεχεία η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κυρία Μαίρη Σαμαρά έκανε τον Απολογισμό των Πεπραγμένων και έιχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το έργο και τις δράσεις που ανέλαβε μέσα στην προηγούμενη χρονιά , η κ. Σαμαρά συνεχίζει τα καθήκοντα της ως Πρόεδρος της Ε.Κ του Kitwe απο τις αρχαιρεσίες για Δ.Σ προστέθηκαν νέα μέλη .
Ευχές από καρδιάς για καλή δύναμη και καλή επιτυχία καλή συνέχεια στο σπουδαίο έργο που επιτελούν με συνέπεια και αγάπη."

Περισσότερα... https://www.facebook.com/Orthodox-Metropolis-of-Zambia-and-Malawi-391805074291380/?hc_ref=ARTTmpXXmgWp6KTbInTNDQi8fGucvpFfX8fY9C9uvhj1t-pOTVAhgIxUJziH2aW_WT4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου