Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

"Είναι τεράστια ευλογία για ένα χωριό να υπάρχει νερό και να μην χρειάζεται οι κάτοικοί του να διανύουν χιλιόμετρα για να το προμηθευτούν..."

Ιεραποστολικη Στεγη Αγιου Διονυσιου

Image may contain: 4 people, people smiling, people standing and outdoor

Image may contain: 1 person

Image may contain: sky and outdoor

Image may contain: 5 people, people standing, crowd, tree, wedding and outdoor

Image may contain: 1 person, standing

Image may contain: 6 people, people standing, tree, child, outdoor and nature

"Στην περιοχή του Ισημερινού στην Υποσαχάρια Αφρική δεν υπάρχουν τέσσερις εποχές όπως στην Ευρώπη, άλλα δύο μεγάλες περίοδοι: η περίοδος των βροχών και η περίοδος της ξηρασίας. Συνήθως η ξηρασία διαρκεί περισσότερο, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι και τα ζώα να υποφέρουν πολύ.
Με την οικονομική ενίσχυση της αδελφότητος της εξωτερικής ιεραποστολής Θεσσαλονίκης πραγματοποιήσαμε μία γεώτρηση σε μία κατάξερη περιοχή στο χωριό Mkonga κοντά στην Ιρίνγκα, όπου όντως υποφέρουν οι άνθρωποι.
Δόξα τω Θεώ, βρήκαμε διαυγές και άφθονο νερό σε βάθος πάνω από 100 m.
Αυτή ήταν η πέμπτη κατά σειρά γεώτρηση που πραγματοποιήθηκε από την Επισκοπή μας.
Είναι τεράστια ευλογία για ένα χωριό να υπάρχει νερό και να μην χρειάζεται οι κάτοικοί του να διανύουν χιλιόμετρα για να προμηθευτούν το τόσο πολύτιμο και απαραίτητο νεράκι. Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις τα υγρά μάτια και τα σκασμένα χείλη των μικρών παιδιών τώρα στην περίοδο της ξηρασίας αλλά και τα άγρια ζώα ακόμη πως υποφέρουν.
Ελέφαντες, αντιλόπες και καμηλοπαρδάλεις πλησιάζουν κατοικημένες περιοχές νικώντας το αίσθημα του φόβου για να βρουν λίγο νεράκι να πιουν διότι καίγονται από τη δίψα."


https://www.facebook.com/profile.php?id=100024232871940

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου