Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Εκδήλωση της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης για την Ιεραποστολή, την Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011




Από την Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης:


 Η Κυριακή της Ορθοδοξίας κάθε χρόνο είναι αφιερωμένη στην Εξωτερική Ιεραποστολή, στην προσπάθεια δηλαδή της Ορθοδόξου Εκκλησίας να διαδώσει το Ευαγγέλιο, το χαρμόσυνο μήνυμα της σάρκωσης του Θεού Λόγου για τη σωτηρία της ανθρωπότητας, σε ολόκληρο τον κόσμο. Χωρίς διάθεση προσηλυτισμού ή πολιτικές επιδιώξεις, οι Ορθόδοξοι ιεραπόστολοι με αυταπάρνηση συνεχίζουν στις μέρες μας το έργο των Αποστόλων και υλοποιούν καθημερινά την εντολή του Αναστημένου Χριστού: «Πορευθέντες ουν μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, διδάσκοντες αυτούς τηρείν πάντα όσα ενετειλάμην υμίν...»
   Η πνευματική αυτή προσφορά, ιδιαιτέρως στις «αναπτυσσόμενες» χώρες του «τρίτου κόσμου», συνοδεύεται από την προσφορά μόρφωσης, υποδομών (πηγαδιών για την άντληση πόσιμου νερού κλπ.), ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, υλικών αγαθών, στοργής και αγάπης στους ανθρώπους των περιοχών αυτών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος.
    Σε μια προσπάθεια να ενημερωθούν τα παιδιά της Λευκάδας για τον αγώνα της Εξωτερικής Ιεραποστολής σε όλες σχεδόν τις χώρες της Αφρικής, της Νότιας και της Ανατολικής Ασίας και της Λατινικής Αμερικής, το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεώς μας με τη βοήθεια των εθελοντών συνεργατών του – κατηχητών διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011 και ώρα 11.30 π.μ. – 1.00 μ.μ. στους χώρους της «Χριστιανικής Εστίας» (Ένωση Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή» -παράρτημα Λευκάδας), πίσω από τον Ι. Ν. Παντοκράτορος, εκδήλωση – αφιέρωμα στην Ημέρα Εξωτερικής Ιεραποστολής, η οποία περιελάμβανε:
   -Παρουσίαση παιδικού τραγουδιού της παιδικής χορωδίας Σπ. Λάμπρου για την Ιεραποστολή
   -Σύντομη συζήτηση για την ιεραποστολή και το έργο των ιεραποστόλων
   -20λεπτο ντοκυμανταίρ, με θέμα: «Ιεραποστολή στην Όγδοη Ήπειρο», δηλ. τη Μαδαγασκάρη
  -Δραστηριότητες σε ομάδες. Τα παιδιά, με τη βοήθεια των κατηχητριών τους, δημιούργησαν αφίσα για την ιεραποστολή, κολλάζ με θέμα «Χορτασμένα παιδιά – Πεινασμένα παιδιά», αφίσα με θέμα «Παιδιά σε όλο τον κόσμο», ενώ κόλλησαν και εικόνες σε ξύλα, για να σταλούν σε ιεραποστολικά κλιμάκια σε ένδειξη αγάπης και συμπαράστασης.
   -Προβολή, με θέμα: «Σε ενοχλεί κάτι;», με σκοπό να προβληματίσει τα «καλοζωϊσμένα» παιδιά μας για τα προβλήματα των συνομηλίκων τους σε άλλες γωνιές του πλανήτη μας.
    Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας π. Θεόφιλος, ο οποίος συμμετείχε σε αυτήν, με πατρικούς λόγους, τονίζοντας ότι κι αν ακόμη τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να βοηθήσουν με υλικά μέσα το έργο της Ιεραποστολής, μπορούν σίγουρα με τις προσευχές τους.
    Συμμετείχαν πενήντα παιδιά Δημοτικού Σχολείου από τις ενοριακές παιδικές συντροφιές της πόλης της Λευκάδας και των Τσουκαλάδων, συνοδευόμενα από τους ιερείς και τους κατηχητές τους, οι οποίοι συνεργάστηκαν για την επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής.
   (Φωτογραφίες εκδήλωσης: Κέντρο Νεότητος και Ευμορφία Σωτηροπούλου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου