Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Με λαμπρότητα το Πάσχα στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Απρίλιος 2011   


Στην Αλεξάνδρεια, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ .κ. Θεόδωρος Β' προεξήρχε των Ιερών Ακολουθιών, επισκεφθείς τις Ενοριακές Κοινότητες της μεγάλης Πόλεως. 

Ιδιαιτέρως σημειώνεται η κατά το έθος τέλεση της Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Δώρων από την ΑΘΜ την Μ.Δευτέρα στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου, ενώ περίλαμπρη θρησκευτική εκδήλωση υπήρξε η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η περιφορά του ιερού Επιταφίου πέριξ αυτού, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου, τον οποίο επλαισίωνε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μαρεώτιδος κ. Γαβριήλ, Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, με την συνοδεία του Σώματος των Ελλήνων Προσκόπων και την παρουσία του Εντιμ. Γεν.Προξένου της Ελλάδος κ. Γεωργίου Διακοφωτάκη, του Αξιοτ. Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητος κ. Ιωάννη Σιόκα, Προέδρων και μελών ελληνικών συλλόγων και φορέων και πλήθους πιστών.

Την ιδία ημέρα επίσης ο Μακ. Πατριάρχης επισκέφθηκε προσκυνηματικώς όλους τους Ναούς και το Ελληνικό Κοιμητήριο της Μ. Πόλεως, όπου ανέπεμψε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των από αιώνων κεκοιμημένων χριστιανών.

Την Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως η ΑΘΜ ετέλεσε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, υπεδέχθείς και το εκ του Παναγίου Τάφου προερχόμενο Άγιο Φως, το οποίο μετεφέρθη από την Αθήνα στην Πατριαρχική Καθέδρα με πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών, ευγενική φροντίδι και πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος.

Περισσότερα...  http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7982:2011-04-28-10-40-42&catid=33:2009-12-18-08-37-34

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου