Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Επιστολή του π. Ερμολάου, ιεραποστόλου στο Μαλάουι (25 Μαρτίου 2011)

Προς τον Ιεραποστολικό Σύνδεσμο
"'Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός"





Μαλάουι 25-03-2011
Αγαπητοί αδελφοί μου,
χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε.

Μας χαροποίησε ιδιαίτερα η εύρεση δωρήτριας για το κτίσιμο τόσο του Νηπιαγωγείου όσο και του Εργαστηρίου Ραπτικής στη Ναμουέρα.
Ο Ιερός Ναός, Θεού θέλοντος, θα είναι έτοιμος σε δύο μήνες και σύντομα θα είμαστε σε θέση να σας αποστείλουμε φωτογραφικό υλικό για να γίνεται κι εσείς κοινωνοί της δικής μας χαράς. Αυτή τη στιγμή τοποθετείται η στέγη. Επίσης, μόλις ετοιμαστεί το Νηπιαγωγείο θα το εξοπλίσουμε και φυσικά θα αγοράσουμε άμεσα τις απαραίτητες για τη λειτουργία του εργαστηρίου ραπτομηχανές. Προς το παρόν νοικιάζουμε μια αίθουσα στην οποία λειτουργεί προσωρινά το Νηπιαγωγείο με 60 παιδάκια, τα οποία σιτίζουμε καθημερινά. Μακάρι η ευγενής δωρήτρια να δεχθεί να αναλάβει και τη σίτιση ή έστω ενός μέρους αυτής.
Σχετικά με τον Ιερό Ναό Αγίας Άννης στο Μουλάνζι, θέλουμε να γνωρίζετε ότι οι διεργασίες εξοπλισμού του προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. Τελείωσε ο ελαιοχρωματισμός του, παραγγείλαμε τον Επισκοπικό θρόνο, αγοράσαμε τα Άγια Δισκοπότηρα και σε λίγο καιρό θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες. Μας λείπουν μόνο οι εικόνες, που έχουν ήδη παραγγελθεί από τη Νότιο Αφρική. Παρακαλώ, αν είναι δυνατόν, ζητήστε από τη δωρήτρια της Αγίας Άννης να χρηματοδοτήσει την κατοικία του Ιερέως, που ήδη κτίστηκε εκεί και κόστισε δέκα χιλιάδες ευρώ, αλλά έχουμε αφήσει σε εκκρεμότητα την εξόφληση του χρέους.
Η ανέχεια εδώ είναι μεγάλη. Το Ιεραποστολικό μας Κλιμάκιο δεν βοηθάει μόνο κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Επιπλέον, έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά λειτουργικά έξοδα, όπως οι μισθοί των μεταφραστών, τα καύσιμα, η γραφική ύλη (μελάνια, τόνερ κ.λπ.). Γι’ αυτό, σας παρακαλούμε πολύ, μη λησμονείτε την οικονομική σας βοήθεια για την διανομή φιλανθρωπίας, γιατί με μεγάλη δυσκολία ανταποκρινόμαστε στις αυξημένες ανάγκες. Σκεφτείτε ότι, πέραν των άλλων εξόδων, καθημερινά σιτίζουμε 300 παιδάκια. Αν βρεθούν δωρητές, έχουμε τη δυνατότητα να κτίσουμε και άλλα Νηπιαγωγεία.
Σας ευχαριστούμε για την όποια μέχρι σήμερα βοήθειά σας και ευχόμαστε κάθε ευλογία παρά Κυρίου.
π. Ερμόλαος Ιατρού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου