Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Αίγυπτος: Τον ανακαινισμένο χώρο της Ένωσης Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής στο Κάιρο, εγκαινίασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄

    

          Με την υψηλή παρουσία της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ έγινε η απαρχή μιας νέας εποχής για τον ιστορικό Σύλλογο Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής Καΐρου (ΣΕΑΑΣ), που παρουσίασε, την 9η Απριλίου ε.ε, επίσημα το πλήρως ανακαινισμένο εντευκτήριό του.

     Καλώντας τον Σεπτό Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής να τελέσει την ακολουθία του αγιασμού, η Πρόεδρος του Σωματείου κα Βίλλυ Πολίτου χαρακτήρισε ως έναν ελπιδοφόρο οιωνό την παρουσία Του για την συνέχιση της πορείας του Συλλόγου για πολλά ακόμη χρόνια.

     Από την πλευρά του, ο Μακ.Πατριάρχης Αλεξανδρείας εξέφρασε τον θαυμασμό του για τα επιτελεσθέντα έργα στο χώρο του εντευκτηρίου του Συλλόγου, τονίζοντας «την σημασία της συντήρησης όλων αυτών των χώρων που μας έμελλε να φροντίζουμε εμείς σήμερα για τους παραδώσουμε στις επόμενες γενιές», κάνοντας επίσης αντίστοιχη αναφορά και στην προσπάθεια συντήρησης της Ιεράς Μονής  Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου.

Περισσότερα... http://www.patriarchateofalexandria.com/
                         http://omogeneia.ana-mpa.gr/press.php?id=13892

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου