Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Γεωργική σχολή στη Μανακάρα της Μαδαγασκάρης (Από την Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής)

Συγκομιδή ρυζιού στη Μαδαγασκάρη
Συγκομιδή ρυζιού στη Μαδαγασκάρη

Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι αφρικανοί αδελφοί μας βρίσκονται μονίμως αντιμέτωποι με το φάσμα της πείνας είναι η έλλειψη γνώσεων για την αποδοτική καλλιέργεια της γης.

Ευτυχώς, τις τελευταίες δεκαετίες με τη συνδρομή πολλών ανθρωπιστικών οργανώσεων έχει αρχίσει μία εκστρατεία γεωργικής εκπαίδευσης των γηγενών, ώστε μέσω της καλλιέργειας να μπορούν να εξασφαλίσουν το φαγητό για την οικογένεια και την περιοχή τους.

Σ’ αυτή την προσπάθεια έχει συμμετάσχει εδώ και χρόνια και η Ορθόδοξη Ιεραποστολή. Σε μερικές επισκοπές λειτουργούν πρότυπα αγροκτήματα, όπου οι κάτοικοι των περιοχών αυτών μπορούν να εργαστούν και να διδαχτούν τις μεθόδους της οργανωμένης γεωργίας.

Φέτος, στην πόλη Μανακάρα της Μαδαγασκάρης ξεκίνησε η ανοικοδόμηση μιας γεωργικής σχολής, στην οποία οι κάτοικοι θα μαθητεύουν δωρεάν στις τεχνικές της σύγχρονης καλλιέργειας. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση της γεωργικής παραγωγής στην περιοχή τους, η οποία θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινή τους ζωή.

Η Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής αναγνωρίζοντας την ανακούφιση, που θα φέρει η Γεωργική Σχολή στην ευρύτερη περιοχή της Μανακάρα, ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ανοικοδόμησή της και μέχρι στιγμής έχει καταβάλει για το έργο αυτό 55.000 ευρώ προερχόμενα από προσωπική δωρεά ανώνυμου δωρητή. Ελπίζουμε να σας βρούμε αλληλέγγυους σ’ αυτή την προσπάθεια, η οποία θα εξασφαλίσει στους αδελφούς μας τους Μαλαγκάσι επαρκή και ποιοτική τροφή στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου