Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΜΚΟ « ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ»: Ταυτότητα, Στόχοι, Τομείς Δράσης...


Ιδρυτικά Μέλη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Φως της Αφρικής» είναι οι:
• Σεβ. Μητροπολίτης Άκκρας κ. Γεώργιος
• κα. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO
• κ. Τάκης Αράπογλου, τέως Πρόεδρος της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος
• κ. Χρήστος Ζερεφός, Καθηγητής Πανεπιστημίου- Ακαδημαϊκός και
• κ. Αλέξανδρος Σαρακάκης, Επιχειρηματίας, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Μ.Κ.Ο.



ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ εκ μέρους του Δ.Σ. της ΜΚΟ « ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ» προς τους επισκέπτες της Ιστοσελίδας της Οργάνωσης:


Αγαπητοί επισκέπτες,
Αισθανόμαστε κατ΄αρχήν την ανάγκη, ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Φως της Αφρικής» και με την ευκαιρία της επίσκεψης και περιπλάνησής σας στον ιστοχώρο μας, να σας απευθύνουμε ένα σύντομο χαιρετισμό.
Η Οργάνωσή μας, όπως θα διαπιστώσετε, έχει κεντρικό της άξονα και αντικειμενικό σκοπό να απαλύνει τον πόνο και να περιορίσει την πείνα των ανθρώπων της πολύπαθης Αφρικής, βελτιώνοντας συγχρόνως και όσο γίνεται, τις συνθήκες διαβίωσης, υγείας, εκπαίδευσης και λειτουργικής οργάνωσης των κοινωνιών της μαύρης αυτής Ηπείρου, μέσα από ανάλογα αναπτυξιακά προγράμματα. Η ευλογία μαζί και η συμπαράσταση στον σκοπό μας αυτό, του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’, με όλο Δίκτυο των Μητροπόλεων που λειτουργούν και δραστηριοποιούνται στις περισσότερες αφρικανικές χώρες και ως παραρτήματα της ΜΚΟ, μας ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, προσβλέποντας και στην ευαισθησία όλων των συνανθρώπων μας.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι από την περιπλάνησή σας στα διάφορα τμήματα της ιστοσελίδας μας,θα βρείτε το μικρό ή και λίγο μεγαλύτερο τρόπο και πρόγραμμα που θα μπορέσετε να συμμετάσχετε κι’ εσείς. Υπολογίζοντας στην με οποιονδήποτε τρόπο, στήριξη και υποστήριξη εκ μέρους σας, του αγώνα βελτίωσης των συνθηκών ζωής των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας της Αφρικής, σας καλωσορίζουμεστην ιστοσελίδα μας, σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Βασικός στόχος της Μ.Κ.Ο. "Φως της Αφρικής" είναι η υλοποίηση ανθρωπιστικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων για τους λαούς των χωρών της Αφρικανικής ηπείρου, προκειμένου η προσπάθειά της αυτή να συντελέσει μαζί με άλλες πρωτοβουλίες, στην καταπολέμηση, κατ' αρχήν, της φτώχειας αλλά και στην παραπέρα πνευματική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη αυτών.

Κύριοι τομείς δράσης είναι:
  1. Υγείας (καταπολέμηση ασθενειών, εμβολιασμοί, κλπ.)
  2. Παιδείας (βασική εκπαίδευση, επαγγελματική επιμόρφωση και κατάρτιση, κλπ.)
  3. «Βιώσιμης Ανάπτυξης» (γεωργική, φυτική, ζωική ανάπτυξη, κλπ.) και
  4. Πολιτισμού (διάσωση ιστορικών, πολιτιστικών, πολιτισμικών και θρησκευτικών στοιχείων)

Οι οκτώ Αναπτυξιακοί Στόχοι της Χιλιετίας, όπως έχουν τεθεί από τα Ηνωμένα Έθνη, εκτείνονται από τη μείωση στο μισό της ακραίας φτώχειας μέχρι την ανάσχεση της εξάπλωσης του HIV/AIDS και την παροχή καθολικής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όλοι με χρονικό ορίζοντα το 2015 - είναι ένα σχέδιο δράσης στο οποίο έχουν συμφωνήσει όλες οι χώρες και οι σημαντικότεροι παγκοσμίως αναπτυξιακοί οργανισμοί. Οι Στόχοι έχουν δημιουργήσει πρωτόγνωρες προσπάθειες για την αντιμετώπιση των αναγκών των φτωχότερων αυτού του κόσμου.


Στα πλαίσια του προαναφερόμενου βασικού στόχου, οι δράσεις του Οργανισμού μας καλύπτουν τους τομείς:

Εξάλειψη της απόλυτης φτώχειας και πείνας.Υλοποίηση προγραμμάτων Βιώσιμης ΑνάπτυξηςΕιδική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε έγκυες, ΕμβολιασμοίΒελτίωση της υγείας των μητέρων.
Επίτευξη σε παγκόσμιο επίπεδο της βασικής εκπαίδευσης.Κατασκευή Σχολείων, Οικονομική Ενίσχυση σε μαθητές, Προγράμματα Επαγγελματικής ΑποκατάστασηςΕκστρατεία ενάντια στο AIDS, Ενημέρωση εφήβων και ενηλίκων για θέματα πρόληψηςΚαταπολέμηση του HIV/AIDS, της ελονοσίας και άλλων ασθενειών.
Προώθηση της ισότητας των δύο φύλων και ενδυνάμωση της θέσης τής γυναίκαςΠρογράμματα Εκπαίδευσης ΓυναικώνΥλοποίηση Προγραμμάτων Εναλλακτικής ΕνέργειαςΕξασφάλιση της αειφορίας του περιβάλλοντος.
Μείωση της παιδικής θνησιμότητας.Εμβολιασμοί Παιδιών, Παροχή ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης, Κατασκευή Ιατρικών ΚέντρωνΣυνεργασία με άλλες ΜΚΟ, με ευρωπαϊκούς και διεθνής οργανισμούςΑνάπτυξη μιας Παγκόσμιας Αναπτυξιακής Συνεργασίας
Περισσότερα (επιμέρους προγράμματα, τρόποι υποστήριξης κλπ): http://www.liofa.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου