Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Χειροτονία του θεολόγου κ. Σαμουήλ Καριόκι από την Κένυα, από τον Άκκρας Γεώργιο

εκ του Γραφείου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα
Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012, ο Σεβ. Μητροπολίτης Άκκρας κ.Γεώργιος, Εκπρόσωπος της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β ΄, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Νικολάου και Φωτίου, Άνω Κυψέλης, Μετοχίου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα, όπου, Σεπτή Εντολή, τέλεσε την εις Διάκονο χειροτονία, του Αφρικανού θεολόγου Σαμουήλ Καριόκι, από την Κένυα, προκειμένου να υπηρετήσει την Αλεξανδρινή Εκκλησία στην Αφρικανική Ήπειρο.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, εκ μέρους της Α. Θ. Μακαριότητος του Πατριάρχου, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος,παρασημοφόρησε με το Σταυρό του Αγίου Μάρκου, την Κα Λεμονιά Πλακίδου, Εκπαιδευτικό και επί δεκαετία συντονίστρια εκπαιδεύσεως της υποσαχαρίου Αφρικής, εξαίροντας την προσφορά της τόσο στην εκπαίδευση των Ελληνοπαίδων της Αφρικής , όσο και στον Πατριαρχικό Θρόνο του Αγίου Μάρκου.
Ακολούθησε στο αρχονταρίκι του Μετοχίου η καθιερωμένη ευλογία και κοπή της Αγιοβασιλόπιτας, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Άκκρας , παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Αξώμης κ. Πέτρου, Γενικού Πατριαρχικού Επιτρόπου, των Μεγάλων Αρχόντων και οφικιάλλων του Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στην Αθήνα, του Ιεραποστολικού Συνδέσμου Άνω Κυψέλης και πλήθους πιστών, όπου ο Σεβασμιώτατος μετέφερε προς όλους τις Πατριαρχικές ευχές και ευλογίες του Προκαθημένου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας για το Νέο έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου