Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Χειροτονία του Γκανέζου Διακόνου Δανιήλ Opuku Ayeh στη Λάρνακα





εκ της Ι.Μ. Άκκρας         

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 ο Σεβ. Μητροπολίτης Άκκρας Γεώργιος, με την άδεια και την ευλογία της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, την άδεια του οικείου Ποιμενάρχη, Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κιτίου κ.κ. Χρυσοστόμου, χειροτόνησε Διάκονο τον Δανιήλ Opuku Ayeh, στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσοπολιτίσσης στην Λάρνακα. Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Ιερομόναχος Σωφρόνιος, ο Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Χριστοδουλίδης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωσήφ Kwame Lambi, και ο π. Βασίλειος Lambi.

Στον νέο Διάκονο δόθηκε το όνομα Ειρηναίος, προς τιμήν του πρώτου Ιεραποστόλου της Γκάνας μακαριστού Μητροπολίτου Πηλουσίου Ειρηναίου Ταλαμβέκου.

Ο Διάκονος Ειρηναίος είναι απόφοιτος της Πατριαρχικής Σχολής ‘Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ΄’ στην Ναιρόμπι της Κένυας και από την αποφοίτησή του μέχρι σήμερα προσφέρει τις υπηρεσίες του ως κατηχητής στην Γκάνα.

Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κιτίου κ.κ. Χρυσόστομο που στηρίζει το έργο την εκπαίδευση φτωχών Γκανέζων μαθητών μέσα από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο για την Καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας, τον π. Μιχαήλ Χριστοδουλίδη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Σύνδεσμου Εξωτερικής Ιεραποστολής ‘Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός’ που τα τελευταία 20 χρόνια συνεργάζονται μαζί του και στηρίζουν το πρόγραμμα κατηχήσεως και βαπτίσεως στην Ιεραποστολή καθώς και άλλα προγράμματα που έχουν στόχο την ηθική και υλική στήριξη των δοκιμαζομένων Αφρικανών Ορθοδόξων.
Το μεσημέρι οι ανάδοχοι του νέου Διακόνου κα. Ελλάδα και κα. Αγγελική παρέθεσαν γεύμα. Κατά την διάρκεια του γεύματος οι Γκανέζοι κληρικοί μίλησαν στους συνδαιτυμόνες για το πώς ξεκίνησε η Ιεραποστολή στην Γκάνα, για το έργο που επιτελείται σήμερα εκεί από το Πατριαρχείο και απέδωσαν εκκλησιαστικούς ύμνους στην τοπική διάλεκτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου