Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ολοκλήρωσε την ποιμαντική του περιοδεία σε όλες τις ισλαμικές χώρες της Βορείου Αφρικής ο Μητροπολίτης Καρθαγένης και Βορείου Αφρικής Αλέξιος

0-karthagenis


Στις 25 Ιανουαρίου 2012 ολοκλήρωσε την ποιμαντική του περιοδεία σε όλες τις ισλαμικές χώρες της Βορείου Αφρικής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρθαγένης και Βορείου Αφρικής κ Αλέξιος.
Συγκεκριμένα μετά τις ημέρες των Χριστουγέννων και της πρώτης του Έτους στην έδρα της Μητροπόλεως την Τύνιδα, όπου προέστη των ακολουθιών και ευλόγησε τις αγιοβασιλόπιττες της Μητροπόλεως και της Κοινότητος, επεσκέφθη το Ιερό Κέντρο, δηλαδή την έδρα του Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια, δια να υποβάλει συγχαρητήριες ευχές επί τη εισόδω στο νέον Έτος και ακολούθως να εκζητήση τις Πατριαρχικές ευχές και ευλογίες.
Δια τα Θεοφάνεια ευρέθη κοντά στο ελληνόφωνο και σλαβόφωνο ποίμνιο της Αλγερίας, όπου εόρτασε με τους πιστούς τα Άγια Θεοφάνεια και παραλλήλως Χριστούγεννα με το σλαβόφωνο Ποίμνιο της Μητροπόλεως, δηλαδή με το παλαιό εορτολόγιο των Ρώσων κλπ σλαβοφώνων.
Τέλος την Κυριακή 22 Ιανουαρίου λειτούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό και Κοινοτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καζαμπλάνκας στο Μαρόκο, συμπαραστατούμενος από τον τοπικό Κλήρο και ευλόγησε και έκοψε την πίττα για το νέο Έτος.
Σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις παρέστησαν οι κατά τόπον διπλωματικές και Κοινοτικές αρχές.
Η Αγάπη και οι ευχές της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου διαβιβάστηκαν δια του τοπικού Ποιμενάρχου με αυτόν τον τρόπο για άλλη μία φορά ακόμη και στις πιο δύσκολες αμιγώς ισλαμικές περιοχές της Βορείου Αφρικής και έτσι πνευματικώς και εντόνως συμπαραυρέθηκε από την μία άκρη της Μεσογείου ως το άλλο άκρο του Ατλαντικού κοντά στα Πνευματικά του παιδιά ο Πατριάρχης της αγάπης Θεόδωρος ο Β’ .

Περισσότερα...   http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10732:2012-01-27-01-19-30&catid=25:2009-12-18-08-37-46

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου