Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος στη Μόσχα

_DSC_0811

Στη Μόσχα αφίχθη την Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012 ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄, συνοδευόμενος από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Παντελεήμων Αράθυμο.
Τον Προκαθήμενο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο «Domodedovo», ο Σεβ. Μητροπολίτης Κολόμνας κ. Ιουβενάλιος, ο Μητροπολίτης Κυρήνης κ. Αθανάσιος (Έξαρχος του Πατριαρχείου στη Μόσχα) και ο Αρχιεπίσκοπος Ίστρας κ. Αρσένιος.
Επίσης για την υποδοχή παρέστησαν οι Πρέσβεις της Αιγύπτου κ. Αλάα Ελχαντίντι και της Ελλάδος κ. Μ. Σπινέλλης καθώς και ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος για την ενότητα Ορθοδόξων λαών (ΔΙΕΟΛ) κ. Β. Αλεξέγιεφ.
Να αναφερθεί ότι κατόπιν αποφάσεως του ΔΙΕΟΛ στον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλεξανδρείας απονέμεται βραβείο Πατριάρχης Αλέξιος Β΄για το έτος 2011.΄
Το εν λόγω βραβείο απονέμεται στον Πατριάρχη «για την εξαιρετική προσφορά προς εμπέδωση της ενότητας Ορθοδόξων λαών και για την εδραίωση και προβολή των χριστιανικών αξιών στην κοινωνία», το οποίο θα παραλάβει αυτοπροσώπως στην επίσημη τελετή στις 22 Ιανουαρίου 2012 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Χριστού του Σωτήρος της Μόσχας.
Καλωσορίζοντας τον Πατριάρχη Θεόδωρο ο Μητροπολίτης Ιουβενάλιος τόνισε το σπουδαίο και πολυσχιδές έργο του, για την σύσφιξη των διορθοδόξων σχέσεων.
Η απονομή του βραβείου, σύμφωνα με τον Ρώσο Ιεράρχη, αποτελεί αναγνώριση της σημασίας αυτού.
Ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας από την πλευρά του, εξέφρασε τη χαρά του για την άφιξη στην πρωτεύουσα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Τέλος ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, αναφέρθηκε στην πρώτη του επίσκεψη στη Μόσχα πριν από περίπου είκοσι οχτώ χρόνια.

http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10678:2012-01-21-09-07-40&catid=13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου