Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Διαχρονική προσφορά Ελληνίδων στο Κονγκό

 
Τις τελευταίες μέρες ακούμε από τις πρωινές εκπομπές μας το υλικό που έφερε η Σοφία Χατζή από το ταξίδι της στα ιεραποστολικά κλιμάκια του Κονγκό. Η Σοφία είχε βρεθεί εκεί πριν από 20 χρόνια και είχε παραμείνει για σχεδόν 2 χρόνια προσφέροντας τις υπηρεσίες στην Ιεραποστολή. Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι από τον Οκτώβριο του 2012.
 
H Μητέρα της Ιεραποστολής Κυρία Θεανώ Μουσδελεκίδου στο Κολουέζι του Κονγκό επί 25 χρόνια διακονεί τους ιερείς, τα ορφανά του οικοτροφείου και τους αναγκεμένους αδελφούς. Την ακούμε στην πρωινή εκπομπή της Πειραικής Εκκλησίας στη συζήτησή της με τη Σοφία (μεταδόθηκε στις 17 Ιάνουαρίου) Στη φωτογραφία (του Οκτωβρίου 2012) την βλέπουμε στην Ιεραποστολή.
 
http://opougis.blogspot.gr/2013/01/blog-post_2251.html

Τρεις ακόμα φωτογραφίες από το Κονγκό που μας έστειλε η Σοφία. Είναι από το πρόσφατο ταξί της στο Κονγκό, ηχογραφημένο υλικό από το οποίο ακούμε κατά τις πρωινές μας εκπομπές.Στις δυο πρώτες φωτογραφίες βλέπουμε φτωχά παιδιά των εργατών που δουλεύουν στην φάρμα της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στο Κολουέζι του Κονγκό. Βρισκόμαστε στην περιοχή Τσαμπούλα. Τα βρώμικα αντικείμενα που βρήκε στα σκουπίδια και φυλάει με ευλάβεια η μικρή μέσα στο κομμένο μπετόνι είναι παιδικά παιχνίδια...

Όσο διάστημα μέσα στην ημέρα οι γονείς εργάζονται, τα παιδιά θα παιζουν στη φάρμα ανάμεσα στα ζώα και τις φτωχικές καλλιέργειες.

Η τρίτη φωτογραφία είναι στην περιοχή κοντά στο Λικάσι που έγινε το αυτοκινητιστικό δυστύχημα, όταν σκοτώθηκε ο μακαριστός πατήρ Κοσμάς Γρηγοριάτης. Βρισκόμαστε στο χωριό Μπάμπα Κοσμάς το οποίο χτίστηκε με Εκκλησία και σχολείο προς τιμή του.

Πίσω από το απέριττο προσκυνητάρι, στέκουν ο ιθαγενής Μωυσής που διασώθηκε από το ατύχημα ενώ επέβαινε στο τζιπ του πατρός Κοσμά. Δίπλα του, στα δεξιά ο Πατήρ Σεραφείμ και εν συνεχεία ο κατά σάρκα αδελφός του πατρός Κοσμά, ο Αλέξανδρος Ασλανίδης με τον γυιό του Κωνσταντίνο. Μαζί τους και ο εφημέριος του Ιερού Ναού του χωριού, Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, πατήρ Κωνσταντίνος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου