Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Το Μήνυμα του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου στο νέο Πάπα της Ρώμης


Για το Amen.gr, του Σεβ. Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε Σεραφείμ Κυκκώτη (εκπροσώπου της Α.Θ.Μ. Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου στους Διεθνείς Οργανισμούς)

Επί τη ευκαιρία της εκπροσωπήσεως του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ. Θεοδώρου Β’ και του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής στην ενθρόνιση του νέου Πάπα της Ρώμης κ. Φραγκίσκου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε και Αγκόλας Σεραφείμ, μετέφερε στον Θρησκευτικό Ηγέτη των Ρωμαιοκαθολικών προσωπικό μήνυμα του Αλεξανδρινού Προκαθημένου για τις ευθύνες των απανταχού Χριστιανών ενωμένοι με μια φωνή να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της κρίσεως της εποχής μας για να επικρατήσει στο κόσμο η αγάπη του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.
Στο μήνυμα του Αλεξανδρινού Προκαθημένου έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα της φτώχειας που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Λαοί της Αφρικανικής Ηπείρου, της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής, αλλά αναπόφευκτα σήμερα και στον χώρον της πλούσιας Ευρώπης. Οι προτεραιότητες στην αντιμετώπιση του προβλήματος της φτώχειας δίνει νέες ελπίδες για κοινή δράση όλων των Χριστιανών να ζήσουμε με συνέπεια τις θείες εντολές του Ευαγγελίου για τον «πλησίον» μας, τονίζει ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, που άλλωστε έγινε προσωπικά γνώστης «ιδίοις όμμασι» από τη μεγάλη Ιεραποστολική περιοδεία του στις χώρες της Αφρικής, που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια από την μακρινή Μαδαγασκάρη, μέχρι το Ζιμπάμπουε, το Κέϊπ Τάουν, το Μαλάουι, την Νιγηρία, την Τανζανία, την Ουγάνδα, το Καμερούν, την Γκάνα, την Σιέρα Λεόνε, το Μπουρούντι και την Κένυα.
Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος έκανε επίσης έκκληση στον νέο Θρησκευτικό Ηγέτη των Ρωμαιοκαθολικών με τις προσευχές του και την μεσολάβηση του στους Ηγέτες του κόσμου και στα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να τερματισθεί ο συνεχιζόμενος αιματηρός εμφύλιος πόλεμος στη Συρία και να επικρατήσει η ειρήνη με την υιοθέτηση του διαλόγου ως μέσου για να προστατευθούν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και να επικρατήσει η ειρήνη στο κόσμο.
Ιδιαίτερη αναφορά στον σύντομο χαιρετισμό του Αλεξανδρινού Προκαθημένου έγινε και στην στήριξη του Διαθρησκειακού Διαλόγου για να προστατευθεί το αγαθόν της θρησκευτικής ελευθερίας, ένα θέμα σημαντικό που μελέτησε ως γνωστόν η Ιερά Πατριαρχική Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κατά τις τελευταίες τακτικές εργασίες της με την γνωστή Συνοδική Εγκύκλιον για την προστασία της Θρησκευτικής Ελευθερίας για να αντιμετωπισθούν προβλήματα θρησκευτικού φανατισμού με καθημερινά ανθρώπινα θύματα όπως συμβαίνει τελευταίως στην Νιγηρία και σε άλλες περιοχές του κόσμου.

http://www.amen.gr/article12993

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου