Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Η πρώτη τεχνική σχολή στη Μητρόπολη Γουινέας

Romfea.gr

gouinea1
 
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος, την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2012 αφίχθηκε στο Κονακρύ, πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Γουινέας.
Κατά την διάρκεια της ποιμαντικής του περιοδείας, ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων τέλεσε την Θεία Λειτουργία σε ιδιωτικό χώρο που παραχώρησε οικογένεια κατηχουμένων, και επισκέφθηκε την υπό ανέγερση Τεχνική Σχολή στην πόλη Κίντια, που βρίσκεται στην ενδοχώρα και σε απόσταση 135 χλμ από την πρωτεύουσα Κονακρύ.
Κατ’ επιθυμία της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου στην Τεχνική Σχολή, ως επί το πλείστον θα διδάσκονται μαθήματα αρτοποιίας.
Μεταξύ των εγκαταστάσεων προβλέπεται η λειτουργία επαγγελματικού φούρνου, έτσι ώστε εκτός από την πρακτική τους εξάσκηση, οι σπουδαστές να ψήνουν ψωμί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Ο Σεβασμιώτατος επέβλεψε την κατασκευή 3 πηγαδιών για την παροχή νερού στα περίχωρα της πόλης, επισκέφθηκε τοπικά σχολεία και διένειμε στα παιδιά γραφική ύλη και καραμέλες καθώς και το τοπικό Πανεπιστήμιο όπου και συναντήθηκε με το προεδρείο του συλλόγου των φοιτητών και ενημερώθηκε για τις ανάγκες τους, που εστιάζονται στην δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης και στην δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο, διένειμε γραφική ύλη και προσέφερε στις φοιτητικές ποδοσφαιρικές ομάδες μπάλες ποδοσφαίρου, ευγενή προσφορά του ΟΠΑΠ.
Τέλος επισκέφθηκε τον χώρο που βρίσκεται σταθμευμένο το 50θεσιο λεωφορείο που δώρισε στην Μητρόπολη η Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης και συζήτησε με τους τοπικούς παράγοντες τους καλύτερους τρόπους που θα μπορούσε το λεωφορείο να εξυπηρετήσει τις συγκοινωνιακές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.
 
gouinea2
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου