Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Δεξαμενές νερού στη Μαδαγασκάρη

Από την Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής:

   
Η πρώτη δεξαμενή νερού είναι έτοιμη
Η πρώτη δεξαμενή νερού είναι έτοιμη


δεξαμενή


Στη Νοτιοδυτική Μαδαγασκάρη, πατρίδα των φυλών Ανταντρόι, Μπάρα και Μαχαφάλυ, οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν απειλητικά τη λειψυδρία. Η ανάγκη να το βρουν τούς κάνει μακρινούς οδοιπόρους πολλών χιλιομέτρων. Το μεταφέρουν με ζώα ή στους ώμους σε κιβώτια, ακόμη και παιδιά.
Σ” αυτό το δυσμενές περιβάλλον, η Ορθόδοξη Ιεραποστολή καλλιεργεί με τον άγιο σπόρο της αγάπης του Κυρίου μας Ιησού Χριστού τις ψυχές των ιθαγενών. Ο μακαριστός Επίσκοπος Νεκτάριος ήταν ο πρώτος στοργικός καλλιεργητής. Συνεχίζει ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιγνάτιος με πολύ ιδρώτα πατρικής αγάπης βοηθούμενος από τον πνευματέμφορο Αρχιμ. π. Πολύκαρπο Αγιαννανίτη.
Στην προσπάθειά τους αυτή παράγουν έργο φιλανθρωπικό για το λαό της Μαδαγασκάρης. Σε πολλές περιοχές έχουν ανοιχτεί πηγάδια. Δυστυχώς, στη νοτιοδυτική Μαδαγασκάρη, ο υδροφόρος ορίζοντας δεν επαρκεί για γεωτρήσεις. Γι” αυτό, η Μητρόπολη αποφάσισε να κατασκευάσει δεξαμενές, εφοδιασμένες με κατάλληλα φίλτρα νερού, οι οποίες θα τροφοδοτούνται μηνιαίως μέσω υδροφόρου οχήματος από την πλούσια σε νερό βόρεια Μαδαγασκάρη.
Σε αυτό το άρθρο, παρουσιάζουμε την πρώτη δεξαμενή, χωρητικότητας 25.000 κυβικών εκατοστών, η οποία δημιουργήθηκε με κόστος 10.000 € από δωρεά διακεκριμένου δωρητή μας. Ο ίδιος δωρητής χρηματοδοτεί και δεύτερη δεξαμενή σε άλλο χωριό της περιοχής.
Κάθε δεξαμενή είναι εφοδιασμένη με φίλτρο νερού και θα τροφοδοτείται τακτικά με υδροφόρο όχημα, ώστε να εξασφαλίζει το αναγκαίο νερό σε 1.000-2.000 κατοίκους. Ζητούμε τη βοήθειά σας, για να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε τους γηγενείς στην περιοχή αυτή.

http://ierapostoles.gr/2013/05/%ce%b4%ce%b5%ce%be%ce%b1%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%ad%cf%82-%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%8d-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%ce%b4%ce%b1%ce%b3%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%ac%cf%81%ce%b7/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου