Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Το Αφρικάνικο βραβείο πολιτισμού απονεμήθηκε σε δυο ορθόδοξους ιερείς
Λότσιος Ιωάννης

Στις 26 Αυγούστου σε μια τελετή της Ομοσπονδίας του οργανισμού του Αφρικανικού Πολιτισμού (FAK) για την 80η επέτειο της έκδοσης της Βίβλου στα Αφρικανικά, δύο ορθόδοξοι ιερείς τιμήθηκαν για το έργο και την προσφορά και το έργο τους στην περιοχή.
Η γλώσσα των Αφρικανών είναι μια σχετικά νέα, πολύ διαφορετική γλώσσα από την ολλανδική, η οποία ήταν γλώσσα της Εταιρείας των Ανατολικών Ινδιών που αποίκισαν στο Δυτικό Ακρωτήριο τον 17ο αιώνα.

Ο π. Kobus, ο οποίος για αρκετά χρόνια ασκήτεψε σε μοναστήρι στην Ελλάδα, σπούδασε στην Ιερατική σχολή στον Άγιο Τύχωνα της Πενσυλβάνιας και είναι λέκτορας Κλασικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Αφρικής.
Ο π. Ζαχαρίας δημιούργησε ένα ορθόδοξο κέντρο με διαδικτυακή υποστήριξη για την ορθόδοξη διδασκαλία, ανάγνωση και ερμηνεία της Αγίας Γραφής σε πιστούς της Αφρικής.
Οι δύο ορθόδοξοι κληρικοί, ακολουθώντας το ιεραποστολικό παράδειγμα των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στους Σλάβους, έκαναν εφικτό το πρόβλημα κατανόησης και ανάγνωσης της Αγίας Γραφής.

Να σημειωθεί ότι η αφρικανική γλώσσα είναι κυρίαρχη γλώσσα το δυτικό μέρος της Αφρικής αφού είναι η τρίτη ομιλούμενη γλώσσα στην ήπειρο.

http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=3475&catid=7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου