Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Ιεραποστολική επίσκεψη στο Μπουρούντι από ομάδα νέων του Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη. Massive baptisms in Orthodox church of Burundi.

 

 

Από τις 8/8/2013 μια ομάδα νέων του Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη, με συνοδούς τον πατέρα Γεώργιο Σχοινά και το διάκονο Νεκτάριο Στογιάννη, βρίσκεται κοντά στο Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπουρούντι και Ρουάντας Κ. Ιννοκέντιο.  Σκοπός της επίσκεψης, η συνδρομή στο έργο του Επισκόπου κατά την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου.

Massive baptisms in Orthodox Christian mission in Burundi.

Την Κυριακή 11/8 τελέστηκε θεία Λειτουργία στον ιερό Ναό του Αγίου Αλεξίου, ο οποίος χτίστηκε με εισφορές της εκκλησιαστικής κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη και του φιλανθρωπικού συλλόγου του Αγίου Αλεξίου του Ανθρώπου του Θεού, στο χωριό Μπουραμάτα.  

Βαπτίστηκαν επίσης 60 νέοι χριστιανοί. Έγιναν οι πρώτοι 25 γάμοι του χωριού. Ηδη υπάρχουν εκατοντάδες ενορίτες. Η πρώτη ζωντανή ενορία του Μπουρούντι. Στιγμές αποστολικές! Καρδιές ανοιχτές!Άνθρωποι που ζητούν το θησαυρό της Ορθοδοξίας. Παντού χέρια, μάτια που ζητούν αγάπη.

Ένας επίσκοπος με εμφανή την πατρική αγάπη στο πρόσωπο του αλλά και την αγωνία του για το μέλλον. Μπροστά του δεν μένεις αδιάφορος.

Ο θερισμός πολύς… οι δε εργάται ολίγοι.Μια νέα σελίδα για την Εκκλησία μας. Τώρα το Μπουρούντι, μετά η Ρουάντα, μετά… πάντα τα έθνη.Δόξα τω Θεώ.

Υποδοχή του Επισκόπου Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Ιννοκεντίου και των ιερέων του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη.

http://synodoiporia.blogspot.gr/2013/08/blog-post_4179.html

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Μπουτζουμπούρα του Μπουρούντι.

Δόξη και τιμή, στεφάνωσον αυτούς. Το Μυστήριο του Γάμου στο Μπουρούντι.

Στις ιερές ακολουθίες προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Ιννοκέντιος πλαισιούμενος από ιερείς της περιφερείας του, καθώς και από μία ομάδα νέων του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην πανήγυρη, με κατάνυξη και ιερό ενθουσιασμό.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από νέους του Μπουρούντι και δεξίωση για όλους τους παρευρισκομένους.

The Orthodox Bishop of Burundi and Rwanda Innokentios

Κάτω από την σκέπη της Παναγιάς μας ενώθηκαν Έλληνες και Αφρικανοί με την αγάπη που ταιριάζει σε παιδιά του Ουρανίου Πατέρα και της Παναγίας Μητρός Του.
http://www.agioritikovima.gr/mitropoleis/26865-dekapentaugout

http://ierapostoli.wordpress.com/2013/08/19/mission_burundi2013/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου