Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Κοινό Πρόγραμμα Νέων των Ορθοδόξων Εκκλησιών Μέσης Ανατολής

 

Στα πλαίσια κοινής δράσης των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής, έφθασαν στην Κύπρο εικοσαμελείς ομάδες νέων από τα Πατριαρχεία Αλεξανδρείας, Αντιοχείας και Ιεροσολύμων προκειμένου να συμμετάσχουν σε κοινό πρόγραμμα νέων με νέους από την Εκκλησία της Κύπρου. Το πιο πάνω Πρόγραμμα ξεκίνησε στις 26 Αυγούστου μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου 2013, στον κατασκηνωτικό χώρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου στον Άγιο Νικόλαο στην Κακοπετριά.

Η πραγματοποίηση του Προγράμματος αυτού αποφασίστηκε από τους Προκαθήμενους των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής, Μακαριωτάτους Πατριάρχες Αλεξανδρείας κ. κ. Θεόδωρο, μακαριστό Πατριάρχη Αντιοχείας κ. κ. Ιγνάτιο, Ιεροσολύμων κ. κ. Θεόφιλο και από το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομο, στη Σύσκεψη των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, που πραγματοποιήθηκε στη νήσο μας, στις 27 Μαρτίου 2013, και αποτελεί κατ’ ουσία την κοινή δράση της «Ορθόδοξης Πρωτοβουλίας» των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής.

Η «Ορθόδοξη Πρωτοβουλία» αποσκοπεί στην περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των Εκκλησιών, στην καλύτερη συνεργασία μεταξύ τους, στη σύσφιξη των σχέσεων με όλους τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής καθώς και στην ανάπτυξη αρμονικών και φιλικών σχέσεων μεταξύ των Αβρααμικών Θρησκειών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου