Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

«Θέλουν να εκδικηθούν και να αφανίσουν τους χριστιανούς»

«Θέλουν να εκδικηθούν και να αφανίσουν τους χριστιανούς»

Σύνταξη:
orthodoxia.info

Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες για την ανεξέλεγκτη είσοδο λαθρομεταναστών στην Ελλάδα και κυρίως σε νησιά που γειτνιάζουν με την Τουρκία και την Αφρική.
Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την ολοένα αυξανόμενη και νοσηρή δραστηριότητα των ακραίων ισλαμιστών (τζιχαντιστών) στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της παραλίων της Μεσογείου, ενισχύει τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο εισόδου στη χώρα ακραίων ισλαμιστικών στοιχείων μαζί με τις ορδές των προσφύγων.
Οι εικόνες φρίκης από τις διώξεις των Χριστιανών κάνουν καθημερινά τον γύρω του κόσμου και η κοινή γνώμη παραμένει συγκλονισμένη. Όσο θα διαρκεί η έκρυθμη αυτή κατάσταση, τόσο θα αυξάνεται ο αριθμός των, μουσουλμάνων στην πλειοψηφία τους, μεταναστών και παράλληλα θα παραμένει η αβεβαιότητα και η ανησυχία για το ενδεχόμενο εισόδου τζιχαντιστών στην Ελλάδα. Προς το παρόν, παραμένει σε θεωρητικό επίπεδο.
 
Ένας Ιεράρχης του δευτερόθρονου Πατριαρχείου της Αλεξάνδρειας, ο μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Αλέξιος, πρόσφατα βρέθηκε στην Αθήνα και χοροστάτησε στην πανήγυρη του Αγίου Ιωάννου στο Μαρκόπουλο Αττικής.
Εκεί, ο κ. Αλέξιος, μίλησε για την απότομη της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, πράξη την οποία σύγκρινε με τις βαρβαρότητες που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα εις βάρος των Χριστιανών στην Μέση Ανατολή. «Προκαλεί σοκ, σε μια εποχή που οι αποκεφαλισμοί Χριστιανών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, είναι καθημερινό φαινόμενο. Είναι σοκαριστικό το γεγονός, καθώς οι τζιχαντιστές του λεγόμενου Ισλαμικού Χαλιφάτου της Ανατολής, διακατέχονται από τέτοια μανία και παράνοια εναντίων όσων δεν ασπάζονται τις πεποιθήσεις τους» τόνισε ο κ. Αλέξιος ο οποίος συμπλήρωσε πως «Και μπορεί μεν να δηλώνουν πως με τον φρικιαστικό τρόπο εξαγνίζουν την ψυχή των λεγομένων «απίστων», όμως μετά από 17 χρόνια διακονίας μου στην Αφρική, πιστεύω πως ο μόνος λόγος αυτής της θηριωδίας, είναι η εκδίκηση και ο αφανισμός των Χριστιανών».
Στην πνευματική δικαιοδοσία της Μητροπόλεως Καρθαγένης, ανήκουν τα κράτη Τυνησία, Αλγερία, Μαυριτανία και Μαρόκο, χώρες δηλαδή που βρέχονται από την Μεσόγειο Θάλασσα και που έχουν εύκολη πρόσβαση σε χώρες όπως Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα, ενώ όλος ο κόσμος θυμάται με αποτροπιασμό την εκτέλεση 21 Χριστιανών (Κόπτες) της Αφρικής στα παράλια της Λιβύης, τον περασμένο Φεβρουάριο.
Όταν ρωτήσαμε τον Σεβασμιώτατο, για την κατάσταση στην επαρχία του μας ανέφερε ότι «στους ανθρώπους επικρατεί μια παγωμάρα, το βλέπεις στα πρόσωπά τους. Δεν μπορείς ούτε να κανείς το σταυρό σου ελεύθερα, ούτε να δηλώσεις χριστιανός. Αυτό που γίνεται είναι μια παράνοια», ενώ μας είπε ότι ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, λειτούργησε μόνος στην Τύνιδα, αφού δεν υπάρχουν άλλοι ιερείς».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου