Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στον αγώνα για την ανακούφιση του ανθρωπίνου πόνου στην Αφρική

 
 
Την 15η Φεβρουαρίου 2017, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, μετέβη με την Συνοδεία του στο νοσοκομείο της τοπικής Εκκλησίας «Άγιοι Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός», στην θέση Μανίκα του Κολουέζι, όπου εγκαινίασε την νέα πτέρυγα του νοσοκομείου, ευλόγησε και συνομίλησε με τους νοσηλευόμενους και το επιστημονικό προσωπικό.
Στην εντυπωσιακή τελετή των εγκαινίων παρευρέθησαν, ο Υπουργός Υγείας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, ο Δήμαρχος του Κολουέζι, ο εκπρόσωπος του Κυβερνήτη και ο Πρόεδρος του Κυβερνητικού Συμβουλίου, ο Επιθεωρητής Υγείας του Κολουέζι, πλειάδα κρατικών αξιωματούχων, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου και πολλοί προσκεκλημένοι.
Ο Μακαριώτατος στην ομιλία του προς τους παρευρισκομένους, ευχαρίστησε τον Εξοχ. Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό κ.Ζοζέφ Καμπιλά για την συμπαράστασή του στο έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη χώρα, συνεχάρη τον οικείο Μητροπολίτη κ.Μελέτιο για το σπουδαίο έργο το οποίο, όπως ανέφερε, θα συμβάλει με τον υπερσύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που διαθέτει, στην ανακούφιση του ανθρωπίνου πόνου. Κάλεσε δε όλους, να συμβάλουν στην εύρυθμη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος, αφού το έργο αυτό κατασκευάσθηκε για την υγειονομική εξυπηρέτηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου