Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

"Χριστούγεννα! Η γιορτή της αγάπης και της προσφοράς ως "αντίδωρο" στην ψυχή μας !" Ζάμπια

 Orthodox Metropolis of Zambia

"Χριστούγεννα! Η γιορτή της αγάπης και της προσφοράς ως "αντίδωρο" στην ψυχή μας !

Χριστούγεννα, ημέρα χαράς και σωτηρίας. Ημέρα όπου ο Θεός κατέβηκε στην γη για να ανεβάσει τον άνθρωπο της αμαρτίας στον Ουρανό! Το μεγαλύτερο θαύμα που αγγίζει κάθε Ορθόδοξη καρδιά και φέρνει στην επιφάνεια όλα τα πνευματικά συναισθήματα αγάπης και συναλληλίας, μιας αγάπης για τον συνάνθρωπο που είναι εικόνα του Θεού.
Αυτή η αγάπη πήρε σάρκα και οστά όλες αυτές τις ημέρες στην Μητροπολη μας .Θεια Λειτουργια και προσφορα χαρας απο τον Σεβ. Μητροπολιτη κ Ιωαννη στο Ιεραποστολικο Κεντρο στη Λουσακα , προσφορά χαράς, η οποία επιβραβεύεται μέσα από ένα χαμόγελο και όχι από υλική ανταπόδοση,και κρύβει όλο το νόημα των Χριστουγέννων.
«Η συμπαράσταση στον διπλανό άνθρωπο, σε κάθε άνθρωπο, οδηγεί στα Χριστούγεννα. Ένα ελάχιστο ενδιαφέρον προς τον πλησίον και αμέσως η ψυχή ενεργοποιείται, ζωντανεύει, χαίρεται και μπαίνει στο πραγματικό πνεύμα των Χριστουγεννων.Η αγάπη είναι μία κίνηση ελευθερίας από την αιχμαλωσία του εγωκεντρισμού. Καθορίζει την ανθρώπινη συμπεριφορά σε όλες τις εκφράσεις της. Η αγάπη μακροθυμεί, έχει τη δύναμη να συγχωρεί, δεν ζηλεύει, δεν φέρεται με αλαζονεία, δεν υπερηφανεύεται, δεν ζητάει τα δικά της, δεν οργίζεται, δεν σκέφτεται το κακό για τους άλλους, δεν χαίρεται με την αδικία, αλλά μετέχει στη χαρά όταν βλέπει να επικρατεί η αλήθεια (πρβλ. Α΄ Κορ. Κεφ. 13). Η αγάπη δεν περιορίζεται από κανένα σύνορο, φυλετικό, κοινωνικό, πολιτικό. " τονισε ο Σεβασμιωτατος στην ομιλια του στου παρευρισκόμενους ."

https://www.facebook.com/Orthodox-Metropolis-of-Zambia-391805074291380

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου