Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

"Ο Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης Πρόδρομος μίλησε στο Πρακτορείο Ορθοδοξία..."

 

Ο Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος μίλησε στο Πρακτορείο Ορθοδοξία για την εποχή της πανδημίας και τις απαγορεύσεις που έχουν επιβληθεί και στην Αφρική.

«Η Θεία Κοινωνία δεν μεταδίδει ασθένειες, είναι πηγή ζωής και αυτό εμείς το ζούμε καθημερινά στην Αφρική που ερχόμαστε αντιμέτωποι με αμέτρητες ασθένειες αλλά ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι δεν πρέπει ο κόσμος να κοινωνά και ή εμείς να μην καταλύουμε.»

«Όποιος δεν έχει ζήσει στην Αφρική δε μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν αυτές οι δυσκολίες» λέει ο Θεοφιλέστατος, ενώ αναφέρεται ειδικά στην αγάπη του κόσμου για τις Ιερές Ακολουθίες και την Θεία Μετάληψη.

«Δε μπορεί να συνειδητοποιήσει ο Αφρικανός ότι σταματά τη Θεία Κοινωνία επειδή υπάρχει πανδημία. Ο Αφρικανός πιστεύει πάρα πολύ και αναπαύεται στην Εκκλησία και εμπιστεύεται τη Θεία Κοινωνία και επιδιώκουν την επικοινωνία αυτή με το Θεό» λέει, στην τηλεφωνική του συνέντευξη.

Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο σχολιάστηκε στην Ελλάδα, «η Θεία Κοινωνία», δήλωσε, εκφράζοντας την πικρία του, «για όλους όσους χωρίς να έχουν την βιωματική εμπειρία του Ιερού Μυστηρίου τοποθετήθηκαν λανθασμένα και προκλητικά.»

Ακούστε τι είπε για το ιερό Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας:

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ:
 

 ΠΗΓΗ: orthodoxianewsagency.gr

https://www.briefingnews.gr/orthodoxia/i-foni-tis-ierapostolis-gia-ti-theia-koinonia-koinonoyme-soma-kai-aima-toy-hristoy-kai-de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου