Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως Δημήτριος, 20 έτη Αρχιερωσύνης... Τανζανία

 Orthodox Mission Of Tanzania 
Ειρηνουπόλεως Δημήτριος
20 έτη Αρχιερωσύνης
6 Οκτωβρίου 2002 - 6 Οκτωβρίου 2022, την ημέρα αυτή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως (ο από Καμερούν) κ. Δημήτριος, συμπλήρωσε είκοσι έτη από την χειροτονία του εις Επίσκοπο.
Στην εορταστική Θεία Λειτουργία, η οποία τελέσθηκε με σεμνότητα και κατάνυξη, συλλειτούργησαν πολλοί ιερείς και διάκονοι πνευματικά παιδιά του Σεβ. (44 χειροτονίες).
Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου τον Θ. λόγο κήρυξε καταλήλως ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Κλεόπας Μπατσούμπα.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. στην ομιλία του εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς τον πανοικτίρμονα Θεό για την συμπλήρωση είκοσι ετών από την εις επίσκοπο χειροτονία του, ευχαρίστησε για την αγάπη και τις ευλογίες την Α.Θ.Μ. τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’, όλους όσους στάθηκαν δίπλα του αυτά τα 20 έτη στην Τανζανία και το Καμερούν, τον Ιερό Κλήρο για την τιμητική και ευλογητή παρουσία τους, καθώς επίσης τις τοπικές αρχές και τον θεοσεβή λαό, ενώ με συγκίνηση θυμήθηκε την ευλογημένη ημέρα της 6ης Οκτωβρίου εορτή του Αγίου Θωμά, όπου εόρταζε ως Μοναχός Θωμάς, όνομα που έλαβε από τον Σεβ. Μητροπολίτη πρ. Γάνου & Χώρας κ. Αμφιλόχιο, στην Ι. Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ - Θάρρι, στο όμορφο νησί της Ρόδου!!!
Τέλος τέλεσε τρισάγιο και προσευχήθηκε υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού πατρός του Χριστοδούλου.
Στην συνέχεια το ειδικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Παρασκευής στην πρωτεύουσα Νταρ ες Σαλαάμ, περιελάμβανε αφρικανικούς χορούς και τραγούδια!!!
Επίσης στην ίδια εκδήλωση έγινε και βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου του Σεβ. Δημητρίου:
«30 έτη Ιεραποστολικής διακονίας 1992 ΙΝΔΙΑ - 2022 ΤΑΝΖΑΝΙΑ»
Για το βιβλίο και την 30ετή Ιεραποστολική δράση του Σεβ. κ. Δημητρίου (Θεμιστοκλή Ζαχαρέγκα) μίλησαν ο κ. Κωσταντίνος Γιαννακόπουλος εκ μέρους των Ελλήνων της Τανζανίας και ο Πρωτοπρ. Φρουμέντιος, προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού.
Μετά το πέρας παρατέθηκε «τράπεζα αγάπης» σε όλους τους παραβρεθέντες.
Ο Σεβ. κ. Δημήτριος (Θεμιστοκλής Ζαχαρέγκας) γεννήθηκε το 1965 στον Σοχό της Θεσσαλονίκης, έχει σπουδάσει στην Ε.Π.Α.Θ. διδάσκαλος και στο Α.Π.Θ. (Ποιμαντικό Τμήμα) θεολόγος. Διετέλεσε αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού κατά την διάρκεια της θητείας του, ενώ μιλάει αγγλικά, ιταλικά και σουαχίλι και γνωρίζει γαλλικά και αραβικά.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100064779393988

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου