Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Η ΘΡΟΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

 Παντελεήμων Αράθυμος 


Η ΘΡΟΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
Με κατάνυξη έλαβε χώρα την 25η Απριλίου ε.ε. η Θρονική Εορτή της Εκκλησίας των Αλεξανδρέων, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, Φωτιστού, πρώτου Επισκόπου και Εφόρου Αυτής.
Στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ναυκράτιδος κ.Παντελεήμονα, Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, συμπροσευχομένου του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’, ως και των Σεβασμ. Μητροπολιτών Γέροντος Λεοντοπόλεως κ.Γαβριήλ, Γενικού Πατριαρχικού Επιτρόπου, Πηλουσίου κ.Ναρκίσσου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας και Ταμιάθεως κ.Γερμανού, Προϊσταμένου της Ιεράς Μονής. Παρέστη ο Εντιμ.Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος κ.Αθανάσιος Κοτσιώνης και εκπρόσωποι παροικιακών συλλόγων.
Ακολούθως, ο Μακαριώτατος υπεδέχθη στην Αίθουσα του Θρόνου ομίλους προσκυνητών από την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και ομάδα προσκυνητών από την Ξάνθη, υπό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.Παντελεήμονα.
Κατά την προσφώνησή του ο Μακ.Πατριάρχης ανεφέρθη ευγνωμόνως στην σημαντική συμβολή της τοπικής Εκκλησίας της Ξάνθη -τόπου καταγωγής της μακαριστής μητέρας του Κλεοπάτρας- στο έργο της ιεραποστολής, περικοσμώντας τον Σεβ. Μητροπολίτης Ξάνθης με τον Χρυσό Σταυρό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου μετ’ Αστέρος.
Αντιφωνών, ο Σεβ.Ξάνθης ευχαρίστησε την ΑΘΜ για την προσγενομένη τιμή, ενώ περιέγραψε τις ιεραποστολικές δράσεις της Ι.Μ.Ξάνθης στην Αφρική, επισημαίνων την σπουδαιότητα του Αποστολικού έργου στην ήπειρο του μέλλοντος.

Περισσότερα...
https://www.facebook.com/profile.php?id=100013089222974

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου