Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΘΙΟΠΙΑ

 Ιερά Μητρόπολη Αξώμης Αιθιοπίας - Holy Archdiocese of Aksum Ethiopia 







ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΘΙΟΠΙΑ
Με ευλάβεια εορτάσθηκε σήμερα Κυριακή του Θωμά, 23 Απριλίου 2023, η εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Κοινοτικό Κοιμητηριακό Ιερό Ναό, στην Αδδίς Αμπάμπα της Αιθιοπίας.
Της Ευχαριστιακής Σύναξης προεξήρχε ο οικείος ποιμενάρχης, Σεβασμ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, με συλλειτουργούς τον Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. π. Σπυρίδωνα Κλαδάκη και τον Ιερολ. Διακ. π. Αιδέσιο Mukeke.
Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους η Εξοχ. κ. Άννα Φάρρου, Πρέσβυς της Ελλάδος στην Αιθιοπία, και ο Εντιμ. κ. Οδυσσέας Παρρής, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αδδίς Αμπέμπα.
Παρευρέθησαν αρκετά μέλη της Ελληνικής Παροικίας και Αιθίοπες Ορθόδοξοι.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Γεωργίου πέριξ του Ναού και ευλογήθηκαν οι Άρτοι.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας αναπέμφθηκε Δέηση προς τον Αρχηγό της Ειρήνης Κύριό μας Ιησού Χριστό για την αποκατάσταση της ειρήνης στην γειτονική χώρα του Σουδάν καθώς και για την προστασία του Σεβασμ. Μητροπολίτου Νουβίας κ. Σάββα και όλων των ομογενών μας που δοκιμάζονται σκληρά.
Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών, η Ελληνική Κοινότητα Αδδίς Αμπάμπα προσέφερε κεράσματα προς τους παρευρισκόμενους.

https://www.facebook.com/ieramitropoliaksomis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου