Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Έκκληση από τον Επίσκοπο Μπουρούντι, Ρουάντας και Ανατολικού Κονγκό

 


ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΡΟΥΑΝΤΑΣ. ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

Αναγνώρισε επίσημα την Ορθόδοξη Εκκλησία η Κυβέρνηση της Ρουάντας μετά από συντονισμένες ενέργειες της Ιεράς Επισκοπής Μπουρούντι και Ρουάντας και δύο πρώην προτεσταντών παστόρων Ρουαντέζων οι οποίοι πριν ένα χρόνο ασπάσθηκαν την ορθοδοξία και κατόπιν ευλογίας του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, ενώ θα αρχίσει σύντομα η κατήχηση των 400 μελών της «τοπικής» προτεσταντικής εκκλησίας. 

Η Ρουάντα έγινε γνωστή το 1994 από την Γενοκτονία κατά την οποία σφαγιάστηκαν 800.000 άνθρωποι οι περισσότεροι από αυτούς μέσα στους Ναούς άλλης Εκκλησίας κατά την διάρκεια της Λειτουργίας, μεταξύ αυτών και χιλιάδες παιδιά.


Είναι ένα μικρό κράτος ακριβώς κάτω από τον Ισημερινό εκτάσεως μόλις 26.338 τετρ. χλμ. και κατοίκους 10.473.282 που δυστυχώς δεν ξεχνούν τις δύσκολές μέρες που πέρασαν, οι περισσότεροι δεν πιστεύουν ότι είναι ζωντανοί.
 
Οι περισσότερες εκκλησιές άλλου δόγματος σήμερα δεν λειτουργούν, αποτελούν μνημεία της γενοκτονίας.

Η αναγνώριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας αποτελεί σημαντικό γεγονός διότι η Ρουάντα είναι επιφυλακτική με τους «νεοφερμένους» μετά τα δεινά που υπέστη.
Βλέπετε και στις φωτογραφίες το μέγεθος της γενοκτονίας, δρόμους γεμάτους πτώματα, ανδρών, γυναικών, ηλικιωμένων, παιδιών, βρεφών.


Στην Ρουάντα δεν υπάρχει τίποτα απολύτως από πλευράς Ορθοδόξου Εκκλησίας. Τώρα ξεκινάμε.

Μετά την ενημέρωση για την αναγνώρισης της Εκκλησίας μας από την Ρουάντα ενημερώθηκε σχετικά ο Πατριάρχης ενώ ο Θεοφιλέστατος ανέβαλε την προγραμματισμένη επίσκεψη στα Ιεραποστολικά κέντρα Ουβίρας και Καμανιόλας του Ανατολικού Κονγκό και μετέβη στην Ρουάντα όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Θρησκευμάτων και την Αντιδήμαρχο Bugeseras όπου και θα ανοικοδομηθεί, αφού εξασφαλιστούν τα χρήματα, ο πρώτος Ορθόδοξος Ναός και το πρώτο Ιεραποστολικό Κέντρο στην Ρουάντα. 

Κατά τις συναντήσεις ο Θεοφιλέστατος παρουσίασε το διοικητικό σύστημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας (ζητήθηκε από την Κυβέρνηση) επικεντρώνοντας στον Προκαθήμενο του Αλεξανδρινού Θρόνου κ.κ. Θεόδωρο τον Β΄ και το Ιεραποστολικό- Κοινωνικό- Ανθρωπιστικό Έργο το οποίο επιτελείτε υπό τις ευλογίες του και την εποπτεία του, τόνισε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι πολιτική αλλά πνευματική Εκκλησία η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να προσφέρει στον άνθρωπο την αγάπη του Χριστού. Ενώ από την πλευρά της η ηγεσία του Υπουργείου αναφέρθηκε στην έρευνα που διεξήχθη πριν προχωρήσει στην αναγνώριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας πιο συγκεκριμένα ελέχθησαν τα εξής : «…ερευνήσαμε σχετικά τα περί Ορθοδόξου Εκκλησίας και διαπιστώσαμε ότι δεν έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στις Αφρικανικές χώρες αντιθέτως προσφέρει πολλά. Σας καλωσορίζουμε λοιπόν στην Ρουάντα. Περιμένουμε πολλά από εσάς. Να έρθετε σε επαφή με τον Δήμαρχο της Bugeseras για τα περαιτέρω».

Ακολούθως σε συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Bugeseras, διότι ο Δήμαρχος απουσίαζε, παραδόθηκε στον Επίσκοπο Επίσημα η άδεια ανοικοδόμησης Ιεραποστολικού Κέντρου στην περιοχή με το ελεύθερο να πραγματοποιηθεί όποιο έργο κρίνει η Επισκοπή για την πνευματική πρόοδο της περιοχής και βοήθεια των δοκιμαζομένων αφρικανών οι οποίοι είναι και οι επιζώντες από την Γενοκτονία.
«Όλοι είναι φοβισμένοι, όλοι ζουν με τις φρικτές σκηνές της άσχημης εκείνης περιόδου, ελπίζουμε να τους βοηθήσετε, ελπίζουμε να τους κάνετε να χαμογελάσουν ξανά» ήταν τα πρώτα λόγια της Αντιδημάρχου. 

Επίσης η Αντιδήμαρχος περιέγραψε την δραματική κατάσταση που επικρατεί στην ύπαιθρο με οικογένειες χωρίς σπίτια και αυτοί που έχουν σπίτια (χωμάτινα 2χ2) δεν έχουν χρήματα για να κατασκευάσουν οροφές με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένοι σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Επίσης δεν υπάρχουν Σχολεία, ούτε ένα ιατρείο. Τέλος ευχαρίστησε την Επισκοπή για το ότι επέλεξε την συγκεκριμένη περιοχή που έχει μεγάλη ανάγκη βοηθείας. 

Η Επισκοπή ήδη προέβη στις διαδικασίες για την απόκτηση συγκεκριμένου οικοπέδου στην περιοχή, 13 χιλιόμετρα από το Κιγκάλι πρωτεύουσα της Ρουάντας για την δημιουργία του πρώτου Ιεραποστολικού Κέντρου.

Βοηθήστε να λάμψει η Ορθοδοξία και στην Ρουάντα.
Δημιουργήστε το πρώτο Ιεραποστολικό Κέντρο με Ναό Σχολείο, Ιατρείο δώστε λίγη Αγάπη σε αυτούς τους Ανθρώπους:

Αρ. Λογαριασμού στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ:  ΙΒΑΝ:GR1901101460000014629615205 
Δικαιούχος :Ιερά Επισκοπή Μπουρούντι και Ρουάντας.
 

Στην EUROBANK
00260448710100205368
Δικαιούχος: Χειμωνέττος Βασίλειος (Σάββας) Επίσκοπος Μπουρούντι

Η στο Μπουρούντι στον παρακάτω λογαριασμό:

NAME:EVEQUE BDI AND RWA
NUMBER OF ACCOUNT: 701624880386  
IBAN: BI807010624880386

Bank of Beneficiary:          INTERBANK BURUNDI
Code bank (BIC):                IBBUBIBIXXX
Address of Bank:                I.B.B.: 15, AVENUE DE L 'INDUSTRIE
City of Bank:                       BUJUMBURA
Country of Bank:                BURUNDII


Από το Ιστολόγιο της Ιεράς Επισκοπής :  http://orthodoxbr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου