Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Μήνυμα του Επισκόπου Μποτσουάνας Γενναδίου

Μήνυμα του Επισκόπου Μποτσουάνας Γενναδίου στον Ιεραποστολικό Σύνδεσμο "Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός"

ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ & ΠΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑΣ

Καμπερόν 17-5-2011


Αγαπητέ Πρόεδρε κ. Ασλανίδη μετά των εκλεκτών «συγκυρηναίων» σας,
Χριστός Ανέστη !


Η Ιερά Επισκοπή Μποτσουάνας είναι μία από τις Εκκλησιαστικές Επαρχίες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής. Ιδρύθηκε πρόσφατα (Οκτώβριος 2010) με πρόταση του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου Β΄ και με απόφαση της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων.
Πρόκειται για την πρώτη Ορθόδοξη Ιερά Επισκοπή στη χώρα αυτή και τον πρώτο Ορθόδοξο Επίσκοπο. Το έργο και η οργάνωση της τοπικής Εκκλησίας, ξεκίνησαν στην κυριολεξία από το ΜΗΔΕΝ. Δεν υπήρχε απολύτως καμία υποδομή, κανένα Παρεκκλήσι, κανένας Ι. Ναός, ούτε καν ένα δωμάτιο ή ένα γραφείο, ώστε να μπορεί να διαμείνει και να εργασθεί ο Επίσκοπος. Όμως η ευλογία του Θεού και η αγάπη του Αλεξανδρινού Προκαθημένου, άρχισαν να καρποφορούν τα πρώτα αποτελέσματα.
Φρονούμε, ότι η Ορθοδοξία εδώ στην εξωτική και τόσο φιλόξενη αυτή χώρα έχει μέλλον. Και όλοι εμείς, εδώ στην Ελληνορθόδοξη Επισκοπή Μποτσουάνας, με έδρα την πρωτεύουσά της το Καμπερόν, θα διακονήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την Εκκλησία του Αναστημένου Ιησού και τις πολλαπλές ανάγκες του Αφρικανού συνανθρώπου μας με ανιδιοτελή αγάπη, με κατανόηση, με διάθεση αυτοθυσίας, φιλοτιμία και αξιοπρέπεια.
  Μέσα από την ιστοσελίδα μας, την οποία εκλεκτοί και φιλότιμοι συνεργάτες της Ι. Επισκοπής δημιούργησαν με μεράκι και ιεραποστολική διάθεση, θα έχετε όλοι οι επισκέπτες του διαδικτύου τη δυνατότητα να γίνεσθε «συγκυρηναίοι» και κοινωνοί των αγώνων και των προσπαθειών μας αλλά και γνώστες των αγωνιών και των προσδοκιών μας «διά την καλήν μαρτυρίαν του Εσταυρωμένου και Αναστημένου Ιησού Χριστού».
Η Ορθόδοξη Εκκλησία σ’ αυτό το χώρο της Νοτιοτέρας Αφρικής (πολύ κοντά στην Πρετόρια) αντιμετωπίζει μία αληθινή πρόκληση, καθώς εμφανίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της φιλοπροόδου χώρας και καλείται να συν-υπάρξει μέσα σε ένα πλαίσιο αγάπης, συναλληλίας, αμοιβαιότητος, συνυπάρξεως, νομιμότητος, ελευθερίας και σοβαρότητος. Η Ορθοδοξία στη Μποτσουάνα καλείται με απλά λόγια να εφαρμοσθεί ως τρόπος ζωής, αφού έτσι είναι στην αυθεντική της έκφραση. Ταυτόχρονα πρέπει να παραμείνει καθάρια, ανόθευτη, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, διότι οι αλήθειες που πρεσβεύει και προτείνει στον σύγχρονο Αφρικανό άνθρωπο είναι αλήθειες ζωής, οι οποίες αφορούν τον Θεό, τον άνθρωπο, τον κόσμο....

† Ο Μποτσουάνας Γεννάδιος

Περισσότερα...    http://www.iersyn.gr/news91.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου