Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Ιερατική Σύναξη στην Γκάνα (Αύγουστος 2011)

εκ της Ι.Μ. Άκκρας


Την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άκκρας κ. Γεώργιος προήδρευσε της Ιερατικής σύναξης του κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως από την οποία απουσίαζαν οι κληρικοί που υπηρετούν στην Βόρεια Γκάνα και στην Ακτή Ελεφαντοστούν. Της συνάξεως προηγήθηκε η ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος που εψάλη στον Καθεδρικό Ναό.

Κατά την διάρκεια της σύναξης ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων μετέφερε στους ιερείς τις ευχές και τις ευλογίες της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ και απηύθυνε πατρικές νουθεσίες. Ακολούθησε μακροσκελής συζήτηση γύρω από λειτουργικά θέματα.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε με τις πρεσβυτέρες, που κατά την διάρκεια της ιερατικής σύναξης είχαν την δική τους ετήσια συνάντηση. Στον σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε τον σημαντικό ρόλο της πρεσβυτέρας στην ενοριακή ζωή και πως πρέπει πάντα να είναι φωτεινό παράδειγμα για τις υπόλοιπες γυναίκες.

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011 ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε ενορίες της Αρχιερατικής Περιφέρειας Σουέντρου Αφράνσι και κατέθεσε τον θεμέλιο λίθο του Ιερού Ναού του Φιλάνθρωπου Χριστού στο χωριό Γκομόα Αφράνσι. Στην είσοδο του χωριού τον υποδέχτηκαν θερμά οι φύλαρχοι και πλήθος πιστών. Μετά την κατάθεση του θεμέλιου λίθου τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του π. Κυριάκου, του πρώτου Ορθόδοξου ιερέως που χειροτονήθηκε από τον Μητροπολίτη Άκκρας Ειρηναίο (μετέπειτα Πηλουσίου) το 1976 και στην συνέχεια επισκέφθηκε εθιμοτυπικά τους φύλαρχους.
Το απόγευμα υποδέχτηκε στο Ιεραποστολικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού της Άκκρα, ομάδα εθελοντών Ιεραποστόλων από τις Η.Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου