Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής: Ανάγκη πηγαδιών στο Μαλάουι

Ανάγκη πηγαδιών στο Μαλάουι

Το Μαλάουι κατατάσσεται μεταξύ των φτωχότερων και λιγότερο αναπτυγμένων εθνών του κόσμου. Είναι από τις πιο πυκνοκατοικημένες χώρες της Αφρικής και αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, μεταξύ των οποίων τα τεράστια χρεών, η βαθιά φτώχεια, η κακή εκπαίδευση, τα περιβαλλοντικά προβλήματα, και η ταχέως αναπτυσσόμενη επιδημία του HIV/AIDS.

Οι ασθένειες εξαιτίας του μολυσμένου νερού είναι πολλές. Η χολέρα, η ελονοσία και ο τυφοειδής πυρετός είναι κοινός σε όλη τη χώρα. Αυτές οι συνθήκες έχουν επιδεινωθεί μέσω της ταχείας εξάπλωσης του HIV / AIDS, η οποία έχει επηρεάσει το 15% του αγροτικού πληθυσμού και το 30% του πληθυσμού των αστικών περιοχών. Με τέτοιο αριθμό φορέων, το Μαλάουι είναι η χώρα που μαστίζεται περισσότερο από τον ιό του AIDS.

Η Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής με τη Χάρη του Θεού και τη βοήθεια κοινωνικά ευαίσθητων πολιτών από όλη την Ελλάδα έχει κατορθώσει να ανοίξει έξι πηγάδια πόσιμου νερού σε διάφορες περιοχές της χώρας. Aυτή τη στιγμή κατασκευάζονται άλλα έξι πηγάδια, τα οποία προγραμματίζουμε να είναι έτοιμα κατά τον προσεχή Οκτώβριο. Το πρόβλημα όμως του πόσιμου νερού είναι τεράστιο και γ’ αυτό χρειάζονται άμεσα να γίνουν κι άλλες γεωτρήσεις. Κάθε γεώτρηση κοστίζει περί τις 3.000€.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου