Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Χειροτονία διακόνου από τη Σιέρα Λεόνε στη Γκάνα


0-0aagkana-diakonosΤην Κυριακή 7 Αυγούστου ε.ε. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άκκρας κ. Γεώργιος με την άδεια και την ευλογία της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ και την συμμαρτυρία του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Θεμιστοκλή Αδαμόπουλου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Σιέρα Λεόνε, χειροτόνησε εις Διάκονο τον Θεόδωρο Sho-Sawyer από την Σιέρα Λεόνε, στον Καθεδρικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Άκκρα, την πρωτεύουσα της Γκάνα.
Ο νέος Διάκονος, έγγαμος και πατέρας 3 παιδιών, παρακολούθησε εντατικά μαθήματα Λειτουργικής και Δογματικής στο Σεμινάριο του Αγίου Βασιλείου που λειτουργεί σε κτίριο εντός του προαύλιου χώρου του Καθεδρικού Ναού και που διευθύνει ο Αρχιερατικός Επίτροπος Γκάνας π. Ιωσήφ Kwame Lambi.
Ο Σεβασμιώτατος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η ζωή του Χριστιανού πρέπει να είναι λιτή και απέριττη, όπως ακριβώς ήταν και του Χριστού και καλώντας τον νέο Διάκονο να ακολουθήσει πιστά το παράδειγμα του Κυρίου, των μαθητών Του και των Αγίων της Εκκλησίας, να είναι ταπεινός και απλός και ως αφοσιωμένος στρατιώτης του Χριστού να αγωνιστεί σκληρά για να μεταφέρει το μήνυμα του Ευαγγελίου και την φλόγα της Ορθοδοξίας στην Σιέρα Λεόνε.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος έψαλε τον Παρακλητικό Κανόνα στην Παναγία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην παραλιακή πόλη Τέμα.
Στην ακολουθία μεταξύ άλλων παρόντες ήταν ο κυβερνήτης κ. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος και το πλήρωμα του εμπορικού πλοίου C/V Irenes Rainbow της ναυτιλιακής εταιρίας Τσάκος Α.Ε. Μετά το πέρας της ακολουθίας εψάλη τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της αείμνηστης Μαρίας Τσάκου.
Τέλος ο κυβερνήτης δώρισε στον Ναό ξυλόγλυπτες εικόνες του Αγίου Νικολάου και της Αγίας Μαρίνας καθώς και χρηματικό ποσόν για να προσφερθεί συσσίτιο στα φτωχά παιδιά της περιοχής.
Ο Ναός ανεγέρθη με φροντίδα του Καπετάνιου Παναγιώτη Τσάκου και εγκαινιάσθηκε το 2008 από τον Μακαριώτατο.

Περισσότερα... http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8863:2011-08-08-10-44-25&catid=25:2009-12-18-08-37-46

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου