Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντας: Μην ξεχνάτε τους πονεμένους ανθρώπους της μαύρης γης!

17438_1354626264550_1198250307_31028431_7979971_n

Φτώχεια, δυστυχία, πόνος. Μπουρούντι μεταπολεμική περίοδος, ορφανά που έχουν χάσει τους δικούς τους στον πόλεμο μεγαλώνουν μέσα στις λάσπες δίπλα στις χωματερές περιμένοντας κάποιος να πετάξει περισσεύματα φαγητού, ώστε να τραφούν. Παιδιά που και αν ακόμα καταφέρουν να μεγαλώσουν λίγο, σύντομα θα ασθενήσουν και θα αφήσουν τον μάταιο και οδυνηρό κόσμο στον οποίο ζουν, ασθένειες απλές που θα θεραπευόντουσαν εύκολα, ποιος όμως θα ενδιαφερθεί για αυτά τα αθώα πλάσματα, πού θα βρεθούν χρήματα για γιατρούς και φάρμακα;

Ρουάντα, μια χώρα που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον θάνατο, μια χώρα την οποία επέλεξε για κατοικία του ο θάνατος. Μνήμες που δε θα ξεχαστούν, αιματοβαμμένη γη. Χαμένες αθώες ψυχές, παιδιά, μητέρες, έγκυοι, γέροντες αναπαύονται σήμερα στις αιώνιες κατοικίες τους.

Ως φόρο τιμής και υποχρέωση σε αυτούς τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν και θυσιάζονται καθημερινά, η Ορθόδοξη Ιεραποστολή φροντίζει για τις πνευματικές και υλικές τους ανάγκες απαλύνοντας τον πόνο τους με την δική σας συμπαράσταση.

Μπουρούντι. Τέσσερεις Ναοί, τρία Δημοτικά Σχολεία, μία Πολυκλινική, εξήντα υποτροφίες, καθημερινά και εβδομαδιαία συσσίτια, περίθαλψη απόρων, ένα ιατρείο ανακουφίζουν τους πονεμένους Αφρικανούς Αδελφούς μας. Είναι και αυτοί άνθρωποι.

Ρουάντα, μνήμες θανάτου. Ο Θεός θέλησε τώρα να ξεκινήσει και εκεί το Ιεραποστολικό, Κοινωνικό, Ανθρωπιστικό Έργο. Έχουμε ανάγκη την βοήθεια σας, την συμπαράστασή σας. Μη μας ξεχνάτε, μην ξεχνάτε τους πονεμένους και βασανισμένους ανθρώπους της μαύρης γης.

Ευχαριστούμε την «Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής» για την ηθική και υλική συμπαράσταση, καθώς και όλους εσάς που αγαπάτε την Ιεραποστολή μας και συμπαραστέκεστε στους πονεμένους και δυστυχισμένους αδελφούς μας. Ο Θεός θα τα ανταποδώσει εκατονταπλάσια.

Η χάρη της Παναγίας μας, της μητέρας όλων να είναι μαζί μας.

Ο Μπουρούντι και Ρουάντας Σάββας

Περισσότερα... http://ierapostoles.gr/2011/08/%ce%b1%ce%b9%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%b2%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b7-%ce%b3%ce%b7/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου