Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Άλλες 29.000 παιδιά της Αφρικής που δεν σώσαμε...


 Map of Somalia http://www.worldatlas.com/webimage/countrys/africa/so.htm


Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία για τον λιμό στη Σομαλία, καθώς τους τελευταίους τρεις μήνες έχασαν τη ζωή τους περίπου 29.000 παιδιά (http://orthodoxi-pisti.blogspot.com/2011/08/30000-3.html)

Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011
Περίπου 29.000 παιδιά πέθαναν από την πείνα τους τελευταίους τρεις μήνες στη Σομαλία, εξαιτίας της χειρότερης ανθρωπιστικής κρίσης που πλήττει το Κέρας της Αφρικής εδώ και πολλές δεκαετίες, δήλωσαν χθες αμερικανοί αξιωματούχοι, ζητώντας από τη διεθνή κοινότητα να δράσει.
«Βασιζόμενοι σε εκθέσεις που αφορούν τη διατροφή και τη θνησιμότητα, εκτιμούμε ότι πάνω από 29.000 παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών πέθαναν τις τελευταίες 90 ημέρες στη Σομαλία», τόνισε η Νάνσι Λίντμποργκ της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID) στη διάρκεια ακρόασης στο αμερικανικό Κογκρέσο.
«Πρόκειται για τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση των τελευταίων 20 ετών. Δώδεκα εκατομμύρια άνθρωποι στη Σομαλία, την Αιθιοπία, την Κένυα, το Τζιμπουτί και άλλες γειτονικές χώρες, αντιμετωπίζουν το φάσμα της πείνας», τόνισε ο γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος Κρις Κουνς.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η ξηρασία στην ανατολική Αφρική απειλεί περίπου 12 εκατομμύρια ανθρώπους. «Στη Σομαλία, 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανάγκη από άμεση ανθρωπιστική βοήθεια», υπογράμμισε η Λίντμποργκ.
Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη στη Σομαλία όπου οι ισλαμιστές σεμπάμπ εμποδίζουν από το 2009 την πρόσβαση των ανθρωπιστικών οργανώσεων του ΟΗΕ και ορισμένων διεθνών μη κυβερνητικών οργανώσεων στα εδάφη που ελέγχουν.
Και παρόλο που η πείνα σήμερα μπορεί εν δυνάμει να ξεπεράσει εκείνη στην Αιθιοπία το 1984 όσον αφορά το εύρος της-ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχασαν τότε τη ζωή τους-η διεθνής κοινότητα καθυστερεί ν΄ αντιδράσει.
Σύμφωνα με τον Κουνς, έχουν εξασφαλιστεί μόνο τα μισά από τα δυο δισεκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της πείνας, με βάση εκτιμήσεις του ΟΗΕ.

Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.liofa.org/enter/index.php?option=com_content&view=article&id=139%3A2011-08-05-08-59-40&catid=16%3Aafrica-news&Itemid=181&lang=el

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου