Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Μήνυμα Πατριάρχη Αλεξανδρείας για την εορτή του Μ. Ραμαζανίου

 http://www.greekinsight.com
εκ του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας         


Ο ιερότερος μήνας του Ισλαμικού ημερολογίου, ο κατεξοχήν μήνας της βαθιάς προσωπικής λατρείας και της υψηλής συνειδητοποίησης του Θείου για κάθε πιστό μουσουλμάνο, ολοκληρώνεται σήμερα με τη γιορτινή, χαρούμενη περίοδο του Αίντ αλ Φιτρ.
Ωστόσο ο φετινός εορτασμός έχει μια ξεχωριστή ιδιαιτερότητα, καθώς λαμβάνει χώρα σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η ευλογημένη Αίγυπτος βρίσκεται στο μεταίχμιο της ιστορίας. Σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η σύμπραξη των πολιτών της Νειλοχώρας, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο δίδαξε την υφήλιο ότι η ειρηνική διεκδίκηση των δικαιωμάτων με μετριοφροσύνη και αξιοπρέπεια αποτελεί την ασφαλέστερη οδό προς την ελευθερία.
Επιθυμώ λοιπόν να εκφράσω τις πλέον εγκάρδιες ευχές προς τους αγαπητούς μουσουλμάνους συμπολίτες μας, αλλά και προς τους προσφιλείς μουσουλμάνους ολόκληρου του αραβικού κόσμου, με την ελπίδα οι δύο βασικοί πυλώνες του Ραμαζανίου, η αγάπη και η ελεημοσύνη, να πρυτανεύσουν στους λόγους και στα έργα των ανθρώπων.
Ιδιαιτέρως δε απευθύνω εόρτιο χαιρετισμό προς το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Αιγύπτου, το θεματοφύλακα της ενότητας του αιγυπτιακού λαού και εγγυητή της μετάβασης προς την Αίγυπτο του μέλλοντος, με την ευχή να πηδαλιουχήσει τη χώρα στον ασφαλή λιμένα της προόδου και της ευημερίας.
Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής
Θ Ε Ο Δ Ω Ρ Ο Σ Βʼ


Εν τη Μεγάλη Πόλει της Αλεξανδρείας
τη 30η Αυγούστου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου