Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Ομαδικές βαπτίσεις στην Ανατολική Γκάνα



















εκ της Ι.Μ. Άκκρας

Την Τρίτη, 9 Αυγούστου 2011, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άκκρας κ. Γεώργιος επισκέφθηκε ενορίες της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ανατολικής Γκάνας. Μετά από πολύωρο ταξίδι μέσα στην ζούγκλα της τροπικής χώρας αφίχθηκε στον πρώτο σταθμό της περιοδείας του που ήταν ο Ιερός Ναός Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου. Στην συνέχεια επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Αγίας Μακρίνας και Αποστόλου Ανδρέα, τον Ι.Ν. Αγίου Τρύφωνος, τον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και τον Ι.Ν. Αγίου Αποστόλου Πέτρου. Λίγο πριν το μεσημέρι αφίχθηκε στον τελικό του προορισμό που ήταν ο Ι.Ν. Γεννήσεως του Σωτήρος Χριστού στο χωριό Dwaha. Σε όλους τους ναούς οι πιστοί ανέμεναν τον ποιμενάρχη τους στην είσοδο του χωριού και του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή ακολουθώντας την αφρικανική παράδοση.
Στον Ιερό Ναό Γεννήσεως ο Σεβασμιώτατος τέλεσε ομαδικές βαπτίσεις κατηχουμένων και απηύθυνε χαιρετισμό στο πυκνό εκκλησίασμα μεταφέροντας μεταξύ άλλων τις ευχές, τις ευλογίες και την πατρική αγάπη της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄.
Στην συνέχεια συναντήθηκε με τον βασιλιά και τους άρχοντες της τοπικής φυλής και συζήτησε μαζί τους θέματα που απασχολούν την περιοχή και ιδιαίτερα την ανάγκη ανέγερσης σχολείου και κλινικής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου