Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Η εορτή της Παναγίας στην Ι.Μητρόπολη Γκάνας


0-0aaa2Όπως όλη η Ορθοδοξία, έτσι τίμησε και την Παναγία μας η Ορθόδοξος Εκκλησία της Γκάνας. Στον Καθεδρικό Ναό στην Άκκρα, την Κυριακή 14 Αυγούστου ε.ε. τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Άκκρας κ. Γεωργίου, συμπαραστατούμενου από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Ιωσήφ Kwame Labi, τον π. Δανιήλ Abonsah, τους Διακόνους Βασίλειο Labi και Θεόδωρο Sho-Sawyer από την Σιέρα Λεόνε και τον εξ Αμερικής ιερέα π. Νεκτάριο Trevino.
Μετά την Θεία Λειτουργία τελέστηκε Αρτοκλασία και ο Σεβασμιώτατος μίλησε στο πυκνό εκκλησίασμα αναφερόμενος λεπτομερώς στο πρόσωπο της Παναγίας.
Στην συνέχεια τέλεσε αγιασμό για την έναρξη της λειτουργίας των κατηχητικών σχολείων, ευλόγησε τους κατηχητές, τις κατηχήτριες και τα παιδιά και αφού διένειμε το αντίδωρο επισκέφθηκε τις αίθουσες των κατηχητικών και ενημερώθηκε για την διδακτική ύλη.
Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε του Μεγάλου Εσπερινού στον Καθεδρικό Ναό ενώ ανήμερα της εορτής ιερούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη Κασόε.
Ο Ιερός Ναός κτίστηκε από την Παναγιώτα και την Μαρία Τσογκαρή, μέλη του Ιεραποστολικού Συνδέσμου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (Θεσσαλονίκης) επί Αρχιερατείας του Γκάνας Παντελεήμονος (νυν Μητροπολίτη Αντινόης).
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε με το εκκλησιαστικό συμβούλιο και ακολούθως διένειμε συσσίτιο σε όλο το εκκλησίασμα και γλυκά στα μικρά παιδιά.
Το συσσίτιο πρόσφερε η κα. Άντρη Μαραγκού, που εργάζεται στην Γκάνα για μεγάλη Βελγική εταιρία που κατασκευάζει το δίκτυο ύδρευσης της χώρας.
Το απόγευμα ο Σεβαμσιώτατος με τις ευχές και τις ευλογίες της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ αναχώρησε για την Βόρεια Γκάνα προκειμένου να επισκεφθεί τις ενορίες που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με το Μάλι και την Μπουρκίνα Φάσο.

http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8945:2011-08-18-14-26-33&catid=25:2009-12-18-08-37-46

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου