Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών με την Ομοσπονδία και τις Ελληνικές Κοινότητες του Γιοχάνεσμπουργκ

 
gerontopoulos omospondia afrikis 02

... Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Γεροντόπουλος συναντήθηκε στη συνέχεια με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, αλλά και των Ελληνικών Κοινοτήτων της περιοχής του Γιοχάνεσμπουργκ και συλλόγων ομογενών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Βασίλη Μαγδαληνό, ενώ εκ μέρους του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας παραβρέθηκε ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης.
Ο Υφυπουργός συζήτησε μαζί με τους εκπροσώπους του Ελληνισμού στη Νότιο Αφρική για περισσότερες από δύο ώρες τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, άκουσε τα αιτήματα τους και απάντησε στις ερωτήσεις τους.

gerontopoulos omospondia afrikis

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στα σχολεία που υπάρχουν στη Νότιο Αφρική και  μαθαίνουν τα παιδιά των ομογενών την ελληνική γλώσσα, όπου τούς επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Χαίρομαι που η ελληνική ομογένεια της Νοτίου Αφρικής διαπρέπει σε όλους τους τομείς και διαφημίζει την πατρίδα μας σ” αυτή την ήπειρο.
Εμείς οι Έλληνες, πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να υπάρχει αλληλεγύη μεταξύ μας. Σάς συγχαίρω από την καρδιά μου για το σπουδαίο έργο που επιτελείται εδώ και δεκαετίες και ξεχωρίζετε σ” αυτή την χώρα, όσες δυσκολίες και αν αντιμετωπίζετε…
Θέλω να σάς ζητήσω να βοηθήσετε ο καθένας με όποιον τρόπο μπορεί και την Μητέρα Πατρίδα, τώρα που περνάει δύσκολες στιγμές και είμαι σίγουρος ότι το κάνετε»....

Περισσότερα...   http://greekafricanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου