Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ισμαηλία

Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

patria5

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013, η ΑΘΜ, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ. Θεόδωρος Β΄, βρέθηκε στην Ισμαηλία, Έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Λεοντοπόλεως, προκειμένου να προστή των εόρτιων λατρευτικών εκδηλώσεων προς τιμή και μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά του Θαυματουργού, Πολιούχου της παρισθμίας πόλεως, στον φερώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό (σημ. η εορτή μετεφέρθη λόγω ειδικών συνθηκών).
Της Πατριαρχικής Λειτουργίας μετείχαν ο οικείος Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, ως και οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Νιτρίας κ. Νικόδημος, Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου και Βαβυλώνος κ. Νήφωνας, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου.
Προσκυνητές ταξίδεψαν στην Ισμαηλία από το Πορτ Σάιντ και από τις συνοικίες της Ηλιουπόλεως και της Σούμπρας του Καΐρου.

Πηγή χαριτοβρύτου ευλογίας και διηνεκούς αγιασμού για την Έδρα της Μητροπόλεως Λεοντοπόλεως θα αποτελεί το απότμημα του ιερού λειψάνου του τιμωμένου Αγίου Μηνά, το οποίο κατετέθη στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό εντός περικαλλούς λειψανοθήκης, φιλοτεχνηθείσης φροντίδαις και εξόδοις του Σεβ. Μητροπολίτου Κηρύνης κ.Αθανασίου, Εκπροσώπου της ΑΘΜ στη Μόσχα.

patria1

patria2

patria3

patria4

patria6

http://romfea.gr/ektakta-nea-2/20297-2013-11-11-19-49-35
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου