Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Οι εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου (2013-2014) στην Ιερά Μητρόπολη Καρθαγένης

Romfea.gr

kathagenis

Με την ευχή και ευλογία της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β´, με απλότητα και ιεροπρέπεια εκύλησε το Άγιο Δωδεκαήμερο στις ελληνόφωνες και ρωσόφωνες ενορίες της Τύνιδας, έδρας της Μητροπόλεως στην Τυνησία, του Ραμπάτ (Ι.Ν. Αναστάσεως του Κυρίου) και της Καζαμπλάνκας (ΙΝ Ευαγγελισμού της Θεοτόκου) στο Μαρόκο.
Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Τύνιδος από την παραμονή των Χριστουγέννων έως και την μεγάλη εορτή των Θεοφανείων των Ιερών Ακολουθιών προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Αλέξιος συμπαραστατούμενος από τον πρωτοσυγκελλεύοντα π. Κωνσταντίνο Ανθουλιά, τον ρώσο πρωθιερέα π. Δημήτριο Νετσβετάεφ και τον παρεπιδημούντα στην τύνιδα αφρικανό Ιερέα της Ακτής του Ελεφαντοστού π. Ιερεμία, παρουσία των διπλωματικών και κοινοτικών αρχών και των πιστών.

image-5

Επίσης πολλοί πιστοί προσήλθαν και στην αγρυπνία, που ετελέσθη με το παλαιό εορτολόγιο στον Ρωσσόφωνο Ιερό Ναό της Αναστάσεως Τύνιδος, ενώ η περίοδος των εορτών για την Τύνιδα θα λήξει με τον εορτασμό των Θεοφανείων για το Ρωσσόφωνο Ορθόδοξο Ποίμνιο της Τυνησίας στον ίδιο Ναό την Κυριακή 19/1 προεξάρχοντος του Μητροπολίτου κ Αλεξίου.
Είθε και γι' αυτές τις ιδιόρρυθμες, λόγω πολιτικοθρησκευτικών συνθηκών και φαινομένων θρησκευτικής εξάρσεως και φανατισμού, περιοχές της Βορείου Αφρικής, το Φως του Ιερού Σπηλαίου να γεμίσει καρδιές και νόες με ελπίδες και να ενισχύσει την πίστη, ως το μόνο εφόδιό μας για συνέχιση της αγωνιστικής Πνευματικής πορείας μας.

image-2 

image-3

image-4

http://romfea.gr/patriarxeia/patriarxeia/patriarxeio-alexandreias/21572-2014-01-07-10-30-04
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου