Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Τριάντα χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος το Ορθόδοξο Πνευματικό Πατριαρχικό Κέντρο στην πολύβουη συνοικία της Σούμπρας στο Κάιρο

1389516304487
Με την συμπλήρωση των τριάντα χρόνων ιστορίας του, συνέπεσε η φετινή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του Ορθόδοξου Πνευματικού Παριαρχιαρχικού Κέντρου, στην Σούμπρα, στον παρακείμενη ανακαινισμένη αίθουσα του ναού των Αγίων Αναργύρων, στην πολύβουη συνκοικία της Σούμπρας στο Κάιρο.

Μία εκδήλωση που ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, παρουσία πολλών εκπροσώπων των παροικιακών σωματείων. Όμως, από την όμορφη και συγκινητική παρουσία, έλειπαν οι δύο Πρόεδροι του Κέντρου, ο Επίτιμος κ. Απόλλωνας Βλάχος που δεν κατάφερε να μεταβεί από το σπίτι του στο Κάιρο και ο νυν Πρόεδρος κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης, που αναρρώνει από μία ιατρική περιπέτεια στην Αθήνα.

Και τους δυο ευχαρίστησαν για την τεράστια προσφορά τους, τόσο ο Ποιμενάρχης κ. Νικόδημος όσο και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κέντρου κ. Ιωάννης Αγιάννογλου, προς τους οποίους μετέφερε τις θερμές ευχές όλων των παρισταμένων.

Τιμητική ήταν η παρουσία των εκπροσώπων της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου: του Ταμία της ΕΚΚ κ. Αντώνη Διαμαντίδη και των Κοινοτικών Επιτρόπων κας Στέλλας Κυριάζη, Σούλας Σκουφαρίδου και Γιώργου Καλλίδη, ενώ παράλληλα παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Νικόλας Πολίτης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κα Βίλλυ Πολίτη, ο Γενικός Γραμματέας της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Δημήτρης Σκουφαρίδης και ο επικεφαλής των Προσκόπων Καΐρου κ. Αλέκος Καζαμίας, όπου μαζί με τους προσκόπους εντυπωσίασαν με την παρουσίαση επίκαιρων τραγουδιών για το Νέο Έτος και τα Θεοφάνεια. Συγκίνηση προκάλεσε και πολύ χειροκρότημα φυσικά η εκτέλεση των Καλάντων των Θεοφανείων από την μικρή Αγάπη Καζαμία.

Από την πλευρά του, ο κ. Αγιάννογλου τόνισε ότι το Κέντρο έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να επισκεφθεί πανηγυρίζοντες ναούς στις παρίσθμιες περιοχές της Αιγύπτου ενώ ευχήθηκε να απολαμβάνει ο κόσμος την ομόνοια παντοτινά.

Ενώ, η κα Ζωζώ Αλιμπέρτη ευχαρίστησε θερμά την μεγάλη Ευεργέτιδα της παροικίας μας (και μέλος του ΔΣ του Κέντρου) κα Στέλλα Κυριάζη για την προσφορά από την καρδιά της, για την προετοιμασία και την οργάνωση όλης αυτής της συγκινητικής εκδήλωσης. «Την ευχαριστούμε που είναι πάντα στο πλευρό μας και ο Θεός να της δίνει πάντοτε υγεία και δύναμη και σε κείνη και στην οικογένειά της», τόνισε η κα Αλιμπέρτη. Τα εγκώμια απέσπασε η κα Κυριάζη και από τον Μητροπολίτη Μέμφιδος ο οποίος τόνισε την ανάγκη να ενισχυθούν έτι περαιτέρω φέτος οι εκδηλώσεις στο Κέντρο, με την συμμετοχή και επιστημόνων και ειδικών που θα μπορούν κάθε ένα-δυο μήνες να μιλάνε για σημαντικά γνωστικά ζητήματα.  

Ο Μητροπολίτης Μέμφιδος απέδωσε εύφημο μνεία στον οικείο εφημέριο τον πανοσιολογιώτατο π. Ιωακείμ για ό,τι έχει προσφέρει τόσο στον περικαλλή ναό όσο και στο παρακείμενο Κέντρο.
 
Εξάλλου, ο νέος Μητροπολίτης Μέμφιδος πρότεινε στους υπευθύνους του Κέντρου να οργανωθεί μία εκδήλωση φέτος που να τιμηθούν όσοι κατά καιρούς έχουν προσφέρει στα ΔΣ του Κέντρου, στα 30 χρόνια ιστορίας του.

Και τέλος, ο κ. Νικόδημος ευχήθηκε μία καλή χρονιά 2014, γεμάτη από ομόνοια και πρόοδο, ενώ ευχαρίστησε όλη την παροικία που τον τίμησε και στην προχθεσινή ενθρόνισή του αλλά όλα τα χρόνια που ζει και προσφέρει στον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία στην αιγυπτιακή πρωτεύσα.  

Συγκινητική ήταν η στιγμή, όταν οι εκπρόσωποι του ΔΣ του Κέντρου προσέφεραν ένα αναμνηστικό δώρο για την προχθεσινή ενθρόνισή του, όπως επίσης ήταν ακόμη πιο έντονη από συναισθήματα, η στιγμή που προσέφεραν ένα συμβολικό δώρο στην μητέρα του, την κυρά Βασιλική Πριάγγελου.
 
Η εκδήλωση έκλεισε με το κόψιμο της πίτας και την προσφορά πρωτοχρονιάτικων δώρων στα παιδιά του Κέντρου.

1389515774144

1389515080452

1389515839974

1389515807743



pyramisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου