Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Γουινέας... Προοπτική ανέγερσης του πρώτου ορθόδοξου σχολείου στην Γουινέα

Romfea.gr

afr1
 
Με τις ευχές και τις ευλογίες της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 χειροτόνησε εις Πρεσβύτερο τον Διάκονο Ειρηναίο Daniel Ayeh Opuku από την Γκάνα, στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσοπολιτίσσης στην Λάρνακα.
Στην Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν ο Ιερομόναχος Σωφρόνιος και ο Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Χριστοδουλίδης.
Ο π. Ειρηναίος είναι πνευματικό ανάστημα του μακαριστού Μητροπολίτη Ειρηναίου Ταλαμβέκου, που το διάστημα 1976-1990 διετέλεσε Μητροπολίτης Άκκρας, είναι απόφοιτος της Πατριαρχικής Σχολής της Κένυας και χειροτονήθηκε Διάκονος στις 22 Ιανουαρίου 2012 από τον Σεβ. Γεώργιο στον ίδιο ναό.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Γεώργιος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο μήνυμα της συνάντησης του Κυρίου με τον Ζακχαίο, ευχαρίστησε τον οικείο Ποιμενάρχη Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κιτίου κ. Χρυσόστομο που παραχώρησε την άδεια να τελεστεί η χειροτονία στην επαρχία του και τον Σεβ. Μητροπολίτη Άκκρας κ. Σάββα, αφού ο νέος Πρεσβύτερος θα αναλάβει την ενορία του Αγίου Νικολάου στην παραθαλάσσια πόλη Τέμα της Γκάνα.
Επίσης αναφέρθηκε στο ιεραποστολικό έργο που επιτελεί το Πατριαρχείο στην Αφρικανική ήπειρο και ευχαρίστησε όλους τους φίλους της Ιεραποστολής που στηρίζουν την προσπάθεια για την μετάδοση της Ορθοδοξίας στην Αφρικανική γη, αψηφώντας τους μεγάλους κινδύνους που προέρχονται κυρίως από διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις αλλά και τις πολλές δυσκολίες, αφού οι ιεραπόστολοι εργάζονται αόκνως σε μέρη δύσβατα, που δεν υπάρχει πόσιμο νερό, ηλεκτρισμός, νοσοκομεία και όλες οι άλλες παροχές που υπάρχουν στις ευρωπαϊκές χώρες και κάλεσε όσους έχουν την δύναμη και την δυνατότητα να επισκεφθούν αυτά τα μέρη για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι σύγχρονοι Ορθόδοξοι ιεραπόστολοι στην Αφρική.
Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος εξ ονόματος του Πατριάρχη, τίμησε με τον Σταυρό του Αγίου Μάρκου τον Πρωτοπρεσβύτερο Μιχαήλ Χριστοδουλίδη, που εδώ και 20 χρόνια στηρίζει και συμπαραστέκεται έμπρακτα στο έργο του Πατριαρχείου ως Πρόεδρος του Παγκύπριου Ομίλου Εξωτερικής Ιεραποστολής ‘ο Άγιος Κοσμάς’.
Ο π. Μιχαήλ αποδέχτηκε την τιμή με μεγάλη συγκίνηση, ‘τιμή’ που όπως τόνισε ‘αντανακλά σε όλα τα μέλη του Ομίλου’ και ανακοίνωσε στο εκκλησίασμα ότι ο Παγκύπριος Όμιλος Εξωτερικής Ιεραποστολής ‘ο Άγιος Κοσμάς’ θα αναλάβει τα έξοδα ανέγερσης του πρώτου Ορθόδοξου σχολείου στην Γουινέα.
Τέλος ο Σεβ. ευχαρίστησε τις κυρίες Κυριακού και Φλώρα Παρπούνα που κάλυψαν ως ανάδοχες τα έξοδα της χειροτονίας του π. Ειρηναίου.
 
Φωτο: Αλέξανδρος Περικλέους
 
afr2
 
afr3
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου