Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Το ιεραποστολικό, θρησκευτικό και ανθρωπιστικό έργο της Αρχιεπισκοπής Κένυας, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Άκης Γεροντόπουλος


mfa.gr /  romfea.gr

yf1
 
Το σημαντικό ιεραποστολικό, θρησκευτικό και ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί διαχρονικά η Αρχιεπισκοπή Κένυας, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Άκης Γεροντόπουλος.
Την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014, με την ευκαιρία της παρουσίας του στο Ναϊρόμπι, όπου εκπροσωπώντας την Ελληνική Προεδρία, συμπροήδρευσε στην 39η Κοινή Σύνοδο των χωρών Αφρικής, Καραϊβικής, Ειρηνικού και Ευρωπαϊκής Ένωσης, συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Μακάριο.
Ο κ. Γεροντόπουλος περιηγήθηκε στο χώρο της Ορθόδοξης Πατριαρχικής Σχολής «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ΄», όπου στεγάζονται η Τεχνική Σχολή (κτίσμα και αυτό του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ') και το Παιδαγωγικό Ορθόδοξο Κολλέγιο της Αφρικής.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Κλήμεντα, το Γυμνάσιο και Λύκειο, καθώς και στους δύο Ναούς, του Αγίου Μακαρίου και της Αγίας Σοφίας.
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, εντυπωσιασμένος από τα όσα είδε, δήλωσε: "Είναι σπουδαίο και εξαιρετικά σημαντικό το έργο του Σεβασμιωτάτου και των συνεργατών του. Εδώ στην Κένυα είναι η πραγματική ιεραποστολή. Γιατί η συνεισφορά της Αρχιεπισκοπής σε θρησκευτικό, ανθρωπιστικό, μορφωτικό και φιλανθρωπικό επίπεδο είναι τεράστια και ανακουφίζει πολλούς ανθρώπους. Θέλω να τον συγχαρώ και αυτόν και τους συνεργάτες του, για όσα προσφέρουν σε όλους αυτούς τους τομείς. Η Μητρόπολη με τα σχολεία, τα ιατρεία, το ορφανοτροφείο και τις σχολές, δείχνει ότι βρίσκεται κοντά σε όσους έχουν ανάγκη".
Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Κένυας Μακάριος δήλωσε: "Χαιρόμαστε που ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γεροντόπουλος, βρέθηκε κοντά μας και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το έργο που κάνουμε στο Ναϊρόμπι, αλλά και σε όλη την Κένυα. Η επίσκεψη του δείχνει το ενδιαφέρον του ίδιου, αλλά και της Ελληνικής Πολιτείας, και μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας, ώστε να βρεθούμε στο πλευρό περισσότερων συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη".
Το βράδυ της ίδιας μέρας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε, στην πρεσβευτική κατοικία, με Έλληνες της Κένυας και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει όσους γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην αφρικανική χώρα ή βρέθηκαν εκεί πριν από χρόνια, είτε από την Ελλάδα, είτε από γειτονικές της Κένυας χώρες, όπως η Τανζανία, η Αιθιοπία κ.α.
Άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα αιτήματα του και τους ευχαρίστησε για την πετυχημένη παρουσία τους στην Κένυα, διαφημίζοντας την Ελλάδα σ' αυτή την γωνιά της αφρικανικής ηπείρου.
Τέλος, ο κ. Γεροντόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά ότι το τηλέφωνο του, αλλά και το γραφείο του, στην Αθήνα είναι πάντα διαθέσιμο, τόσο για τους ίδιους, αλλά και για όλους τους ομογενείς από κάθε μέρος της Γης.

Περισσότερα...  http://www.romfea.gr/diafora-ekklisiastika/24979-2014-06-21-11-27-00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου