Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Κοντά στους Ορθοδόξους της Τυνησίας, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

                      patr tyni 01

pyramisnews.gr
                              
Στην Τυνησία έφτασε στις 5 Ιουνίου 2014 ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄, προερχόμενος από την έδρα του στο Κάιρο, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο, προκειμένου να επισκεφθεί ποιμαντικώς το Ορθόδοξο ποίμνιο του Πατριαρχείου και να έχει σειρά επισήμων επαφών με τον Πρόεδρο της χώρας καθώς και κυβερνητικές, θρησκευτικές και διπλωματικές αρχές.
 
Στην αίθουσα επισήμων του αεροδρομίου της Τύνιδας, τον Πατριάρχη υπεδέχθη ο επιχώριος Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Αλέξιος, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως, η Πρέσβης της Ελλάδος στην Τύνιδα κα Άννα Κόρκα με τον Γραμματέα της Πρεσβείας κ. Σωκράτη Σουρβίνο και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος κ. Ιωάννης Μπουντούρογλου με τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
 
Ακολούθως, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος μετέβη στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Τύνιδος, στο κέντρο της πόλης, γενόμενος δεκτός με πολύ χαρά από τους πιστούς, όπου μέσα σε κλίμα βαθιάς προσωπικής Του συγκίνησης, προσεκύνησε τον τόπο διακονίας του προκατόχου του, Πατριάρχου Αλεξανδρείας Κυρού Παρθενίου Γ´ , ο οποίος διετέλεσε επί 29 ολόκληρα χρόνια Μητροπολίτης Καρθαγένης.
 
Επίσης, ο κ. Θεόδωρος Β΄ επεσκέφθη τα γραφεία και το σχολείο της ολιγαρίθμου Ελληνικής Κοινότητος και το ανακαινισμένο Επισκοπείο της Μητροπόλεως, όπου με χαρά συνεζήτησε με τους πιστούς και τον επιχώριο Μητροπολίτη. Το βράδυ, παρεκάθισε σε επίσημο δείπνο, που προσεφέρθη προς τιμήν Του στην πρεσβευτική κατοικία από την Πρέσβη κα Άννα Κόρκα. Προσκεκλημένοι ήταν, εκτός των Μητροπολιτών Καρθαγένης και Μέμφιδος, ο Ιερός Κλήρος, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών και της Προεδρίας, εκπρόσωπος της Τυνησιακής Κυβερνήσεως, ο Αποστολικός Νούντσιος με τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο, ο Αιγύπτιος Πρέσβης, η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλοι οι Ορθόδοξοι Πρέσβεις, της Ρωσίας, της Σερβίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και άλλοι επίσημοι. Κατά την επίσημη σύναξη, αντηλλάγησαν εκατέρωθεν φιλοφρονητικοί λόγοι και αναμνηστικά δώρα.

http://pyramisnews.gr/tynisia-proti-imera-episimis-episkepsis-patriarxou-theodorou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου