Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τίμησε τους Φιλανδούς, κληρικούς και λαϊκούς, που έχουν στρατευτεί στον ιεραποστολικό αγώνα του Πατριαρχείου

patriarchateofalexandria.comΤην Πέμπτη 26η Ιουνίου 2014, η Α.Θ.Μ., ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, συνοδευόμενος από τον Σεβ.Αρχιεπίσκοπο Καρελίας και πάσης Φιλανδίας κ.Λέοντα και τον Διευθυντή του Ιδιαιτέρου του Γραφείου Παν.Αρχιμ. κ.Απόστολο Τριφύλλη, συναντήθηκε με τον Εξοχ.Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Φιλανδίας κ.Sauli Niinisto στη θερινή προεδρική κατοικία την ευρισκομένη στην περιοχή Kulturanta Naantali. Κατά την συνάντηση ο Μακαριώτατος ενημέρωσε το Φιλανδό Πρόεδρο για το επιτελούμενο ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου στην Αφρική και συζήτησαν τις προοπτικές συνεργασίας στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλεται προκειμένου να εκπληρωθούν οι στόχοι της χιλιετίας οι τεθέντες εκ των Ηνωμένων Εθνών. Ο Φιλανδός Πρόεδρος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την θέση του Πατριαρχείου επί διαχριστιανικών και διαθρησκειακών ζητημάτων στην Αφρική, ως και για την εμπειρία του Πατριαρχείου από την μεστή σε κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα τελευταία περίοδο στην Αίγυπτο. Καταληκτικώς ο Μακαριώτατος περιεκόσμησε τον Φιλανδό Πρόεδρο με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Λέοντος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να τιμήσει στο πρόσωπό του όλους εκείνους τους Φιλανδούς, κληρικούς και λαϊκούς, που έχουν διαχρονικά στρατευτεί στον ιεραποστολικό αγώνα του Πατριαρχείου.
Ακολούθως οι δύο Προκαθήμενοι με την συνοδεία τους διέσχισαν οδικώς μεγάλο κομμάτι της καταπράσινης και κατάσπαρτης από αμέτρητες λίμνες Φιλανδίας και αργά το βράδυ έφθασαν στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νέου Βάλαμο, όπου τον Μακαριώτατο υπεδέχθη σύσσωμος η μοναστική Αδελφότητα.

Περισσότερα... http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=1018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου