Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Πατριάρχης Αλεξανδρείας από την Τυνησία: "Ενότητα μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας, ανεξαρτήτως φυλής, έθνους ή γλώσσας"

ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΛΟΓΗΤΗΣ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ ΤΗΣ Α.Θ.Μ. ΣΤΗΝ ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ


 
Τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Καρθαγένης και το Acropolium επεσκέφθη την 6η Ιουνίου 2014 με τη συνοδεία του Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ Θεόδωρος Β, ενώ σημαντική συνάντηση είχε το απόγευμα της ιδίας ημέρας με τον Υπουργό Πολιτισμού της χώρας κ. Mourad Sakli, με τον οποίον σε εγκάρδιο κλίμα συνεζήτησε θέματα αφορώντα στην αποκατάσταση του μνημειώδους Ιερού Ναού των Τριών Ιεραρχών στο Σφαξ, καθώς και ποικίλα άλλα θέματα αφορώντα στις διαπολιτισμικές σχέσεις μεταξύ λαών και Θρησκειών και την ανεκτικότητα και αρμονική συνύπαρξη μεταξύ διαφορετικών πολιτιστικών παραδόσεων. Ο Μακαριώτατος εξήγησε για την συμβολή του Πατριαρχείου με την δημιουργία ή ανακαίνιση μουσείων και βιβλιοθηκών στην έδρα, αλλά και σε επιμέρους επαρχίες του Θρόνου. Ήταν πραγματικώς μια εποικοδομητική συνάντησις.
 

  
Εν συνεχεία ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος επεσκέφθη και ευλόγησε το ρωσικό Πνευματικό Κέντρο Πολιτισμού και παρακολούθησε εκδήλωση για την ημέρα των ρωσικών γραμμάτων και της ρωσικής γλώσσας, ενώ ομίλησε στα ρωσικά επικαίρως τονίσας και την ενότητα μέσα στους κόλπους της εκκλησίας, ανεξαρτήτως φυλής, έθνους ή γλώσσας και παρεκάθησε σε δείπνο προς τιμήν του στη ρωσική πρεσβευτική κατοικία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου