Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 32 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΟΥΑΟΥ (WAU) ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΣΟΥΔΑΝ 
 
 
 
 
            Την Tετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ. Νάρκισσος έφτασε στην πόλη Ουάου ( WAU ) στο δυτικό τομέα του Νοτίου Σουδάν που ονομάζεται «Δυτικό Τροπικό» και είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας BAR AL GAZAL. Εκεί συναντήθηκε με τους εναπομείναντες απογόνους των  Ελλήνων. Να σημειωθεί ότι   οι πρώτοι Έλληνες που έφτασαν το 1910 από την Μυτιλήνη και τη Λήμνο δημιούργησαν αμέσως την Κοινότητα,  έχτισαν την Εκκλησία του Προφήτου Ηλιού  καθώς και το Ελληνικό Σχολείο, αλλά δυστυχώς από τις εξήντα οικογένειες, παρέμειναν ελάχιστοι, εξ αιτίας του μακροχρόνιου εμφυλίου πολέμου.
 
Ο Σεβασμιώτατος έδωσε συνέντευξη στο τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης αναφερόντας και τονίζοντας την θέληση του Πατριαρχείου για τακτικότερη και δυναμικότερη παρουσία στην περιοχή. Κατόπιν επισκέφτηκε το ορθόδοξο Κοιμητήριο όπου είναι οι τάφοι των Ελλήνων και τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως  των ψυχών  των.
 
Την επομένη ημέρα 15  Ιανουαρίου, ο Μητροπολίτης  τέλεσε  την Θ. Λειτουργία μετά από πολλά χρόνια, χτυπώντας ο ίδιος την καμπάνα της εκκλησίας η οποία ήταν βωβή για δεκαετίες, τους μετέδωσε την θεία Κοινωνία, βάπτισε όλα τα παιδιά που είχαν μείνει αβάπτιστα, ενώ  στην ομιλία του δόξασε τον Θεό για αυτές τις μεγάλες ευλογίες και συγκινήσεις που έζησαν όλοι στο Ουάου και τόνισε πως όλα αυτά δεν δεν θα ήταν δυνατόν να γίνουν, χωρίς το άγρυπνο ενδιαφέρον και την ιδιαίτερη αγάπη του Μακαριωτάτου για το Νότιο Σουδάν.          
 
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ.Νάρκισσος   συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών  Dr.Barnaba Marial Beniamin,  μια εξαιρετική προσωπικότητα της χώρας , ο οποίος δεσμεύτηκε για την πλήρη στήριξη της Ορθοδόξου  Εκκλησίας.

Περισσότερα... http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=1063

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου