Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΜΠΕΝΟΝΙ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΦΡΙΚΗΣ

 
 
 
 
 
 
Την Κυριακή 18η Ιανουαρίου, ημέρα που η Εκκλησία μας τιμά τους δύο Μεγάλους Αλεξανδρινούς Πατέρες της, τους Αγίους Αθανάσιο και Κύριλλο, η μνήμη τους εορτάσθηκε με κάθε επισημότητα στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στο Μπενόνι της Νοτίου Αφρικής από τόν Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄ με πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν οι Πρέσβεις της Ελλάδος, Κύπρου, Ρωσίας, Σερβίας, Ρουμανίας, καθώς και οι Πρόξενοι των εν λόγω χωρών. Επίσης παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία και ο Πρέσβυς της Αιγύπτου.
Παράλληλα συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Σωματείων Ν.Αφρικής, Πρόεδροι πολλών Κοινοτήτων, Αδελφοτήτων  και  πλήθος πιστών οι οποίοι είχαν συρρεύσει από νωρίς στόν Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.
Ο Μακαριώτατος κατά το κήρυγμά Του αναφερόμενος στούς δύο Μεγάλους Πατέρες της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας και Προκατόχους Του στον Αλεξανδρινό Θρόνο, τόνισε τα στοιχεία αυτά που τους έκαναν πράγματι Μεγάλους, την πίστη στον Θεό, την αγάπη στον Ιησού Χριστό και στην Παναγία μας, την οποίαν έμπρακτα και θεολογικά υπεστήριξαν και διετράνωσαν, μη φειδόμενοι κόπων και μη δειλιάζοντες ενώπιον αντιξοοτήτων και διώξεων.
Ζήτησε απ΄όλους τους πιστούς να φυλάξουν την Ορθόδοξη πίστη των πατέρων τους και να μην φοβούνται τις δυσκολίες της ζωής.
Αντικρύζοντας την αγιογραφημένη εικόνα έναντι του Δεσποτικού Θρόνου που εικονίζει τον Χριστό να κρατά το χέρι του ολιγόπιστου Πέτρου και να τον τραβά μέσα από τά κύματα, είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους πιστούς «έτσι κι εσείς μη δειλιάζετε στις αντιξοότητες, στις δυσκολίες, στα κύματα τις ζωής. Μόνο η πίστη στον Ιησού θα φέρει την ηρεμία, την γαλήνη. Έχετε πάντοτε πίστη σ΄Εκείνον και η φουρτουνιασμένη θάλασσα της ζωής θα γαληνέψει.»
Ευχήθηκε δε προς όλους Καλή Χρονιά, ειρηνική, γεμάτη υγεία και προκοπή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου