Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ



 
 
 
 
Την 31η Μαΐου 2015 Κυριακή της Πεντηκοστής, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, εχοροστάτησε κατά τον Όρθρο, ετέλεσε τα Εγκαίνια του νεοαναγερθέντος Ιερού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου στην περιοχή Andoharanofotsy της Μαδαγασκάρης και εν συνεχεία προηξήρχε της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στον κατάμεστο από πλήθος πιστών Ναό, κυρίως μικρών παιδιών που κρατούσαν τις εθνικές σημαίες της Ελλάδος και της Μαδαγασκάρης και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούσαν τον εγκαινιασμό της Εκκλησίας.
Ο Μακαριώτατος με μεστό θεολογικό λόγο μίλησε στο εκκλησίασμα για την ημέρα της Πεντηκοστής και το Άγιον Πνεύμα που συγκροτεί τον θεσμό της Εκκλησίας, ως επίσης και για την όλη ακολουθία των Εγκαινίων και την σημασία των τελουμένων κατ΄αυτήν.
Εδωσε την ευλογία του στον κάθε έναν ξεχωριστά και ευχαρίστησε όλους όσους παρεβρέθησαν στην Ιερά Μυσταγωγία για να πάρουν την ευχή του.
Παρόντες ήταν ο Εξοχώτατος Πρέσβυς της Αιγυπτιακής Δημοκρατίας στην Μαδαγασκάρη κ. Cherif Abbas ως επίσης ο Εκπρόσωπος του Νούντσιου της Καθολικής Εκκλησίας και ο Επρόσωπος του Προξενείου της Ελλάδος στο Ανταναναρίβο.
Ο Μακαριώτατος μετά το πέρας της λατρευτικής Συνάξεως παρακολούθησε το εορταστικό πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει η χορευτική και μουσική ομάδα του Ανταναναρίβο.
Κατόπιν, παρεκάθησε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμή του ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, με την παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητος στην Μαδαγασκάρη κ. Νικολάου Κεραμίδα και των μελών  της Παροικίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου