Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Πραγματοποιήθηκε στην Λουσάκα της Ζάμπια η δεξίωση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου

Orthodox Metropolis of Zambia and Malawi







Πραγματοποιήθηκε χθες 23 Μαρτίου 2016 στην Λουσάκα της Ζάμπια, η καθιερωμένη δεξίωση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, μετά από πρόσκληση του Εντιμ. Γενικού Πρόξενου της Ελλάδας στην Ζάμπια κ.Μιχαήλ Κρούπνικ.
Κεντρικά πρόσωπα της βραδυάς ήταν ο Εντιμ. Γενικός Πρόξενος με την σύζυγό του κα.Σάρα Κρούπνικ, ο οποίοι υποδέχθηκαν και φιλοξένησαν με πολύ αγάπη όλους τους προσκεκλημένους.
Στην εν λόγω εκδήλωση συμμετείχε πλήθος Ελλήνων ομογενών της Ζάμπιας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας και Μαλάουι κ.Ιωάννης, εκπροσωπόντας την ΑΘΜ τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρο και ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεπτού Αλεξανδρινού Προκαθημένου για την Εθνική Επέτειο, ο εκπρόσωπος του Εξοχ. Προέδρου της Ζάμπια Υπουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Mulenga, Πρέσβεις Κρατών και εκπρόσωποι του Διπλωματικού Σώματος της Χώρας και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας στην Λουσάκα κ.Ανδρέας Δάμαλης.
Τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε ο Εντιμ. Πρόξενος κ.Κρούπνικ, ενώ αμέσως μετά αντιφώνησε ο εκπρόσωπος του Εξοχ. Προέδρου Υπουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Mulenga.
Στο κλείσιμο της τελετής απαγγέλθηκαν οι Εθνικοί Ύμνοι της Ελλάδας και της Ζάμπιας

Περισσότερα...  https://www.facebook.com/Orthodox-Metropolis-of-Zambia-and-Malawi-391805074291380/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου