Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ



Την Τετάρτην 16ην Μαρτίου 2016 η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, εδέχθη εις την Πατριαρχικήν Καθέδραν, τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος, Ναύαρχο κ.Ευάγγελον Αποστολάκη Π.Ν. στα πλαίσια της επίσημης επισκέψεώς του στην Αίγυπτον. Τον Αρχηγό συνόδευαν η σύζυγός του κ.Δέσποινα Μαγγελάκη, ο Ταξίαρχος της Αεροπορίας Αιγύπτου κ.Άσραφ Ουάχμπα, ο Ακόλουθος Αμύνης της Ελλάδος στην Αίγυπτον κ.Ιωάννης Διαμαντάκης, και υψηλόβαθμοι Αξιωματικοί της Ελλάδος και της Αιγύπτου, ενώ παρόντες κατά την επίσκεψη ήταν ο Γεν. Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρειαν κ. Εμμ. Κακαβελάκης, ο Θεοφιλ.Επίσκοπος Ναυκράτιδος κ.Μελέτιος και οι Κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής.
Καλοσωρίζοντας ο Μακαριώτατος τὸν υψηλόν επισκέπτην του, είπε: «Σας υποδεχόμαστε επίσημα στην Μεγάλη Αίθουσα του Θρόνου του Πατριαρχείου μας στην Αλέξάνδρεια, εδώ που για δύο χιλιάδες χρόνια ακούγεται η Ελληνική λαλιά, στην πόλη που έκτισε ο Μέγας Στρατηλάτης Αλέξανδρος, στο Πατριαρχείο μας στο οποίο ανήκει όλη η Αφρική, η Ήπειρος του μέλλοντος, όπου έχουμε 36 Μητροπόλεις και Επισκοπές με εκατοντάδες σχολεία και νοσοκομεία, και όπου η ανθρωπότης θα δώσει τις εξετάσεις της για το μέλλον, εφόσον εδώ κρίνεται και θα κριθεί ο κόσμος. Σας υποδεχόμαστε στην Αίγυπτον, όπου με την υψηλή προστασία του Προέδρου Σίσι και του ισχυρού στρατού αισθανόμαστε ασφαλείς και ευτυχισμένοι. Σας υποδεχόμαστε σαν τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και σαν πατριώτη μας, μαζί με την ευγενεστάτη σύζυγόν σας και την συνοδείαν σας, λέγοντάς σας πως οι ελπίδες μας είναι και θα είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις».
Στην συνέχεια ο Μακαριώτατος περιεκόσμησε τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου.
Αντιφωνώντας ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων κ. Αποστολάκης είπε:«Μακαριώτατε, μας πλημμυρίσατε με την αγάπη και την ευλογία σας! Θέλω να σας εκφράσω την αγάπη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελλάδος στο πρόσωπό σας, διότι γνωρίζω την ιστορία σας αφού καταγόμαστε από τον ίδιο τόπο. Σας εκφράζω τις ευχαριστίες μας για ό,τι προσφέρετε για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία μας. Σας διαβεβαιώ ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είμαστε όρθιοι και δεν θα συμβεί τίποτε στην Ελλάδα όσο είμαστε εκεί».
Στο τέλος της συναντήσεως και πριν την ξενάγηση στους χώρους των Μουσείων του Πατριαρχείου, ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων κ. Αποστολάκης προσέφερε στον Μακαριώτατον τον Χρυσούν Θυρεὸν των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος, ενώ με συγκίνηση στάθηκε στην αίθουσα που είναι αφιερωμένη στη μνήμην του μακαριστού Πατριάρχου Πέτρου Ζ΄, ενθυμούμενος ότι ήταν στα συνεργεία έρευνας και ανάσυρσης των συντριμμάτων του Σινούκ κατά το μοιραίο δυστύχημα στη Σιθωνία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου